Psykiater tiltalt: Havde sex med patient

Tidligere dømt psykiater er tiltalt for at misbruge sin stilling på Psykiatrisk Hospital i Risskov

Det upassende forhold mellem psykiateren og en 38-årig kvinde skete på Psykiatrisk Hospital i Risskov i Aarhus. (Arkivfoto: Michael Hansen/Jyllands-Posten)
Det upassende forhold mellem psykiateren og en 38-årig kvinde skete på Psykiatrisk Hospital i Risskov i Aarhus. (Arkivfoto: Michael Hansen/Jyllands-Posten)
Følg Krimi

En 49-årig psykiater har misbrugt sin stilling og bl.a. haft samleje med en 38-årig kvindelig patient på Psykiatrisk Hospital i Risskov.

Det mener anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi, som har rejst tiltalen. Sagen begynder i morgen ved retten i Aarhus.

Psykiateren var ansat i Afdeling for Depression og Angst i Risskov fra april 2013 til august 2014.

Forholdet mellem psykiateren og kvinden begyndte i oktober 2013, og sluttede først da kvinden via Region Midtjylland anmeldte sagen til politiet i august 2014.

Ifølge anklageskriftet havde psykiateren ugentlige møder med kvinden med henblik på udredning og samtaleterapi, hvor han groft misbrugte kvindens behandlingsmæssige afhængighed, idet han flere gange havde samleje med kvinden i forbindelse med møderne.

Psykiateren er også tiltalt for at have udøvet grov forsømmelse eller skødesløshed som autoriseret sundhedsperson, fordi han ifølge anklageskriftet havde en uprofessionel omgangstone af helt privat karakter.

Den 49-årige psykiater lånte også kvinden penge og gav hende gaver samt kontantbeløb.

Han opsagde selv sin stilling i afdelingen, efter at sagen blev anmeldt, og han har siden mistet sin autorisation.

Region Midtjylland iværksatte en undersøgelse af psykiateren, som afslørede, han havde en dom fra Norge i 2010 for et lignende forhold.

Da han blev ansat på afdelingen i Risskov i april 2013, blev der indhentet dokumentation for, at han havde gyldig dansk autorisation, men der blev ikke indhentet straffeattest, da det ikke var fast praksis på det tidspunkt, oplyser Region Midtjylland.

Anklager hos Østjyllands Politi Dorthe Lysgaard oplyser overfor Ekstra Bladet, at psykiateren nægter, at han har misbrugt sin stilling.

- Jeg har indkaldt en række vidner, der kan dokumentere min påstand om, at han har begået groft misbrug af behandlingsmæssig afhængighed, men jeg fører ingen vidner vedrørende selve forholdet mellem dem. Der hører vi kun kvindens forklaring, siger Dorthe Lysgaard.

Anklagemyndigheden går efter, at psykiateren skal miste retten til at udøve lægegerningen samt betale erstatning til kvinden.

Sagen er tidligere blevet udsat, men der er afsat to retsdage til sagen, og der ventes at falde dom den 18. marts.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind