Psykisk syg: Pingvinbamse fik mig til at dræbe min mor

Svært psykisk syg mand har forklaret til politiet, at han slog sin mor ihjel i Kerteminde, fordi han ikke længere kunne kende hende

RETTEN I ODENSE (Ekstra Bladet): En 55-årig kvinde fra Kerteminde blev efter alt at dømme offer for en svært psykisk syg mand.

I hvert fald tegner den forklaring, hendes 21-årige søn har afgivet til politiet efter drabet, et billede af en mand, der ikke har nogen sans for virkeligheden. Den unge mand er tidligere på dagen blevet varetægtsfængslet i surrogat efter et grundlovsforhør i Retten i Odense.

Drabet skete natten til torsdag i morens hjem i Kerteminde, og torsdag formiddag mødte den 21-årige op på Odense Universitetshospital og fortalte, at han havde slået sin mor ihjel.

Sigtet for at slå sin mor ihjel: Jeg var bange for hende

På skadestuen blev han mødt af en ansat, der til politiet har forklaret, at han stod med en pingvinbamse i hånden.

- Bamsen har sagt, at jeg skulle slå min mor ihjel, har den 21-årige angiveligt fortalt personalet, som derefter kontaktede politiet.

I Kerteminde fandt politiet den 55-årige kvinde dræbt - liggende bag sofaen og smurt ind i blod. Hun havde fået syv knivstik.

Den 21-årige var fredag for syg til at møde op i retten, men har forklaret til politiet, at han efter drabet følte sig forfulgt. Derfor kørte han ud i skoven, for 'ham og de to pingvinbamser skulle på skovtur,' lød det fra den 21-årige, som tidligere har fået medicin for skizofreni og depression.

Nabo til dræbt kvinde: Jeg hørte råb og jamren

Han har også forklaret, at han ikke brød sig om at slå moren ihjel, men at han var nødt til det.

- Hun var ikke den mor, jeg kunne huske. Jeg kunne ikke elske et så væmmeligt og hæsligt menneske, lød det blandt andet i hans forklaring.

- Det hele klikkede for mig. Jeg var bims i hovedet, lød det videre, ligesom han også forklarede, at han havde taget stoffer, herunder cannabis, inden drabet.

- Jeg ville dræbe hende, fordi jeg var bange for hende, lød det videre.

Den 55-årige kvinde blev dræbt med syv knivstik - herunder i hovedet og ryggen. Forud for drabet havde han ikke sovet i tre dage.

Sigtet for at slå sin mor ihjel: Jeg var bange for hende