Psykisk syg stjal læge-ambulance: Stoppet med søm-måtte

Den 23-årige mand måtte til sidst overmandes med peberspray

Flere sømmåtter blev lagt ud for at stoppe flugten. Det valgte foto er ikke optaget i forbindelse med den aktuelle biljagt. Arkivfoto: Gorm Branderup
Flere sømmåtter blev lagt ud for at stoppe flugten. Det valgte foto er ikke optaget i forbindelse med den aktuelle biljagt. Arkivfoto: Gorm Branderup
Følg Krimi

En 23-årig psykisk syg mand udløste onsdag aften en større politi-jagt, da han bevæbnet med en kniv stjal en læge-ambulance og stak af i den.

Episoden fandt sted på Nordals, hvor politiet var tilkaldt af den unge mands mor, som fortalte at hendes søn truede med en kniv og ville begå selvmord.

En politi-patrulje blev sendt af sted sammen med læge-ambulancen og en anden ambulance. Det var meningen, at de forskellige enheder skulle mødes på et sted i nærheden af villaen, hvor de ikke kunne ses.

Herefter skulle betjentene så rykke frem.

Men personalet i læge-ambulancen fik enten ikke beskeden - eller også misforstod de den - for de kørte helt frem til bopælen.

Styrtede ud med kniven
Da den 23-årige mand så læge-ambulancen foran hjemmet i Brandsbøl, styrtede han ud og truede personalet i ambulancen.

- De valgte omgående at forlade ambulancen, hvilket naturligvis var det helt rigtige at gøre, fortæller driftsleder Mads Hansson fra Lokalpolitiet i Sønderborg til Ekstra Bladet.

- Den unge mand sprang herefter ind i læge-ambulancen og kørte fra stedet. Politipatruljen fulgte hurtigt efter og fik kontakt til lægeambulancen. Vi kunne følge ham på vores GPS system, fortæller Mads Hansson.

Det er uklart om den unge mand fik sat gang i blå blink og horn under flugten.

Lagde sømmåtter ud
Ifølge politiet blev flere patruljer sat ind i jagten og flere sømmåtter blev lagt ud for at stoppe den usædvanlige biljagt. Undervejs havde betjentene også kontakt til manden via mobiltelefon. Men han nægtede at stoppe.

- Efter en halv times tid blev manden stoppet ikke langt fra sit hjem. Han kom ud af bilen, men han nægtede at lægge kniven fra sig. Til sidst så betjentene ikke anden udvej end at passivisere ham med peberspray, hvorefter han blev anholdt, oplyser Mads Hansson til Ekstra Bladet.

Manden sigtes nu for at have stjålet ambulancen og for overtrædelse af knivloven. Han blev kørt til behandling på psykiatrisk afdeling i Aabenraa.

Manden vil muligvis også blive sigtet for trusler mod betjentene.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+