Annonce:
Annonce:

Psykisk syg tog-kaprer er nu anholdt efter flere timers drama

Den 40-årige mand, der det meste af dagen har forskanset sig i sin lejlighed i Sorø, er nu blevet anholdt

Hør om sagen her
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget? Sms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk

Den psykisk syge mand, som politiet mistænkte for at være bevæbnet i sin lejlighed i Sorø, er nu blevet anholdt. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har brugt det meste af dagen på at forhandle med psykisk ustabile mand, mens han har siddet i sin lejlighed.

Manden har ikke ønsket at samarbejde, og derfor valgte politiet at trænge ind i lejligheden kl. 20.05, hvor manden blev overmandet og anholdt.

Den 40-årige mand skulle angiveligt være uligevægtig, og det var en beboer, der i formiddag gjorde politiet opmærksom på situationen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her føres den anholdte ud. (Privatvideo)

 

Annonce:

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skriver i en pressemeddelelse, at den 40-årige mand lige nu bliver tilset af en læge, der skal vurdere mandens tilstand, men at han er uskadt efter politiets anholdelse.

Politiet arbejder stadig på stedet, hvor der også stadig er afspærret. Tidligere på dagen valgte man at afspærre området, fordi manden angiveligt skulle være bevæbnet, og at området omkring lejligheden på den måde var en risikozone.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kan ikke oplyse yderligere detaljer til Ekstra Bladet før i morgen, når efterforskerne er færdige med at undersøge stedet.

Psykisk syg tog-kaprer i nyt drama

Mange timers drama
Dramaet har i dag udspillet sig på Østergade i Sorø, hvor politiet havde omringet en lejlighed på tredje sal, fordi den 40-årige mand i lejligheden formentlig var bevæbnet med en pistol.

Annonce:

Da politiet i formiddags mødte op på adressen efter en anmeldelse om en 'psykisk uligevægtig' person, viste manden sig kort i døråbningen med en pistol i hånden, hvilket fik politiet til at spærre en del af bymidten af Sorø af, og få en indsatsstyrke til at holde sig klar, mens politiets forhandlere talte med den 40-årige. Politiet placerede desuden finskytter omkring gerningsstedet, hvis den 40-årige skulle finde på at åbne ild.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Af sikkerhedsmæssige årsager blev vejene omkring Østergade afspærret, og er det stadig indtil efterforskerne er færdige på stedet. Det er den nordligste del af Rolighed fra Ingemansvej til Østergade, Vedelsgade fra Østergade til Absalonsgade, samt hele Østergade. Det er muligt at færdes ad Storgade, oplyser politiet.

Dramaet har stået på siden i formiddag, og politiet har været tålmodige indtil omkring klokken otte, hvor de ikke kunne vente længere på den psykisk uligevægtige mand. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ikke kunnet bekræfte over for Ekstra Bladet, at den 40-årige mand havde en pistol.

Tidligere togkaprer
 For 12 år siden kaprede den samme mand et DSB-tog på Mørkøv Station ved Kalundborg og i tre timer holdt 60 passagerer og DSB-ansatte som gidsler.

Annonce:

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Da den 40-årige den 10. januar 2004 kaprede toget, sigtede han på passagererne med to pistoler, men da politiet fik ham overmandet viste det sig heldigvis at være legetøjs-pistoler.

- I skal brænde i helvede, råbte han dengang til politiet, mens han stod og viftede med sine pistoler i et vindue i toget. Han mente, at betjentene var dæmoner, og at han selv var på hemmelig mission for CIA.

Under togkapringen var Ekstra Bladets journalist Kristian Jessen et af gidslerne. Han steg på det sidste tog i Kalundborg mod København og spottede en mand med lang læderfrakke, solbriller og helt sort hår på perronen.

Manden satte sig i samme kupé som Kristian Jessen, der satte sine hovedtelefoner på med musik og lukkede øjnene indtil et par unge piger skreg: 'Han har en pistol'.

Annonce:

I februar 2004 blev han dømt til anbringelse på en lukket psykiatrisk afdeling på ubestemt tid, men i april 2010 var han udskrevet og flyttede ind i den tredje-sals lejlighed på Østergade i Sorø.

Psykisk syg i mange år
En del beboere i området har længe kendt til, at det var den 40-årige tog-kaprer, der boede i lejligheden. Nogle beboere, som Ekstra Bladet har talt med, fortæller, at han har holdt sig mest for sig selv, mens andre beskriver, at han godt kunne virke truende nogle gange, sandsynligvis hvis han ikke havde taget sin medicin.

Den 40-årige blev foruden dommen for tog-kapringen også dømt for mordtrusler mod sin stedmor, der skulle slås ihjel, fordi det var 'guds vilje'. Han er paranoid-skizofren og fik diagnosen første gang som 11-årig.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Hele voksenlivet er han vandret ind og ud af det psykiatriske system. I 1992 blev han dømt for at have skudt vildt omkring sig i Sorø under et psykotisk anfald.

Annonce:

Hans far, der døde for cirka to år siden, sagde efter tog-kapringen i 2004 til Ekstra Bladet, at sønnen burde være spærret inde: - Min søn er livsfarlig. Forstår I ikke snart, at han ikke kan være på fri fod. Så spær ham dog inde, sagde den fortvivlede far i et interview.

Da manden i februar 2004 blev dømt ved byretten i Grenaa afviste han selv, at han er psykisk syg. Under retssagen kom det frem, at han havde en dødsliste på sin computer, der omfattede hans biologiske mor, hans stedmor og flere af hans behandlere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: