Annonce:
Annonce:

Psykisk uligevægtig sigtet: Ville påkøre mænd efter skænderi

Flere former for forskellig vold i forbindelse med episode på Amagerværtshus i nat

Annonce:
Følg Krimi

En sag med flere forskellige lag af vold er i dag blev behandlet ved et grundlovsforhør holdt ved Københavns dommervagt.

Her blev en 56-årige mand fremstillet og sigtet for i nat tre gange at have rettet sin bil mod tre yngre mænd og derefter at været hen i mod dem. I følge sigtelsen skulle det været sket med en hastighed på 50 km.

De tre mænd er ligeledes sigtede. Men her drejer det sig om vold udøvet mod en cyklist. Alle fire er etniske danskere.

De tre yngre mænd er ikke anholdt - det er kun den 56-årige mand, der med egne ord er psykisk uligevægtig.

Sagen udspillede sig i nat i og ved værtshuset Irish Pub, der ligger på Amagerbrogade. Og parterne har hver deres udlægning af sagen.

Ved dagens retsmøde fremstod den 56-årige meget snakkesagelig, og han havde intet i mod at fortælle, hvordan han oplevede situationen.

Annonce:

Her indledte han med at forklare, at han var 'hardcore bipolar', og derfor med jævne mellemrum var indlagt. Han drikker ikke og tager heller ikke stoffer eller ryger hash.

Alligevel havde han sammen med en kammerat været på værtshuset i nat. Der var opstået noget verbalt fnidder.

- De sagde sut min pik og sut mig alt muligt til mig. Jag sagde til dem, at jeg var svært syg, og at de derfor skulle holde sig væk. 'Jeg er syg oppe i roen', sagde jeg til dem, forklarede den 56-årige på drævende københavnsk.

- Jeg sagde det ikke for at true dem, men som en slags advarsel, tilføjede han.

Efter noget yderligere verbalt frem-og-tilbage valgte han at forlade stedet.

Annonce:

- Jeg løb fra stedet og hen til min bil. Så kørte jeg tilbage og parkerede ude foran. Så gik jeg hen og snakkede med vagten. Der så jeg, at de tre unge - de var nogle store brød - kom ud. Så så jeg, at der kom en ældre mand cyklende på cykelstien. Og de tre stod ude på cykelstien. Så tævede de ham cyklisten fuldstændigt ud af det blå, forklarede den 56-årige.

Han fortalte, hvordan han var sprunget ind i sin bil samtidig med, at de tre gik fra stedet.

- De kom gående ude midt på vejen. så kørte jeg hen i mod dem. Men jeg kørte ikke 50 - højest 20-30 km i timen.

- Jeg forsøgte heller ikke at ramme dem. Men da jeg kørte forbi dem, så kastede de cykler op på bilen. så kørte jeg hen til krydset og lavede en lovpligtig u-vending. Så kørte jeg tilbage mod dem igen, forklarede han.

Han fortalte derefter, hvordan han havde tilkadt politiet.

De tre unges forklaring blev dokumenteret ved dagens retsmøde.

De tre unge mænd har til politiet forklaret, at den ene af dem havde skændtes med den 56-årige inde på værtshuset, og at den 56-årige i den forbindelse havde fortalt, at han havde indlagt på psykiatrisk. Her havde han vist sit plastikarmbånd fra sygehuset.

Annonce:

Ude på vejen havde han flere gange forsøgt at køre dem ned, har de forklaret til politiet.

Andre vidner har til politiet forklaret, hvordan den 56-årige flere gange kørte bilen - en ældre Volvo Stationcar - mod de tre unge, ligesom vidnerne også har forklaret, hvordan de tre unge havde slået cyklisten.

Ved retsmødets slutning blev den 56-årige varetægtsfængslet i surrogat frem til 15. marts. Det betyder, at han skal anbringes på en psykiatrisk afdeling.

- Ok, svarede den 56-årige.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce:
Annonce: