Annonce:
Annonce:

Punktum i Se og Hør-sag: Landsret afviser kendis-anke

Landsretten har afvist at behandle Line Baun Danielsens og Remees anke i et privat søgsmål, hvor de har krævet erstatning i kølvandet på Se og Hør-sagen

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krimi

9. april i år afgjorde Københavns Byret, at ingen af de ansvarlige i Se og Hør-sagen skulle betale godtgørelse til seks danske kendte, der havde sagsøgt dem.

Blandt sagsøgerne var musikproduceren Remee og tv-vært Line Baun Danielsen, og de besluttede efter afgørelsen at anke sagen til landsretten.

Men det har landsretten nu afvist.

Ikke hver dag en anke afvises
Ved sagen, der blev afgjort ved Københavns Byret i april, sagsøgte Line Baun Danielsen både Aller Media, daværende chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup, Qvortrups afløser, Kim Ejler Henningsen, og den såkaldte tys-tys-kilde. Dog valgte hun kun at anke afgørelsen vedrørende Aller Media.

I Remees tilfælde retter anken sig mod Kim Ejler Henningsen og tys-tys-kilden. I april havde han også sagsøgt Aller Media.

Annonce:

Det er ikke hver dag, landsretten vælger at afvise en anke. I Retsplejeloven står det beskrevet, at det udelukkende er muligt at afvise en anke, hvis 'der ikke er udsigt til, at sagen vil få et andet udfald end i byretten, og sagen ikke er af principiel karakter eller andre grunde ikke i øvrigt taler for, at sagen skal behandles af landsretten.'

Artiklen fortsætter under faktaboksen ...

Se og Hør-sagen kort

2008-2012

Se og Hør modtager løbende oplysninger om danske kendte gennem den såkaldte 'tys-tys-kilde', der leverer informationer om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

April 2014

Tidligere BT-journalist udkommer med bogen 'Livet, det forbandede'. I bogen beskriver han, hvordan tys-tys-kilden fodrede ugebladet med oplysninger om kendte ud fra deres brug af kreditkort. Oplysningerne har de brugt til at skrive historier om de kendte.

Maj 2014

Nets fortæller, at det kan have været en af deres medarbejdere, der har forsynet Se og Hør med oplysninger, og at de vil forhindre, at ansatte fremadrettet ikke skal kunne få adgang til fortrolige oplysninger. Det kommer frem, at tys-tys-kilden har fået 10.000 kroner sort af Se og Hør hver måned for at forsyne dem med oplysningerne.

August 2016

Aller Media modtager i en tilståelsessag en bøde på 10 millioner kroner. Tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov idømmes hver især seks måneders betinget fængsel.

November 2016

To tidligere chefredaktører, to journalister og tys-tys-kilden bliver dømt. Blandt de dømte er Henrik Qvortrup, Kim Henningsen, Ken Bjørnskov Rasmussen, Kasper Denager Kopping og tys-tys-kilden selv. Straffene landede på mellem fire måneders betinget fængsel og halvandet års ubetinget.

November 2017

Det kommer frem, at 21 kendte - heriblandt politiker Morten Helveg Petersen (R) og skuespillerne Mads Mikkelsen og Casper Christensen - stævner Aller Media, to tidligere chefredaktører samt tys-tys-kilden. De kræver godtgørelse på i alt seks millioner kroner for den ulovlige overvågning.

Marts 2020

Europaparlamentariker Morten Helveg Petersens sag er den første, der bliver ført som følge af stævningen. Politikeren kræver en godtgørelse på 250.000 kroner i byretten, 125.000 kroner i landsretten og 75.000 i Højesteret. Han får dog ingen godtgørelse ved domstolene. Flere kendte har siden droppet deres krav om godtgørelse.

April 2021

Der falder dom i sag, hvor Remee, Casper Christensen, Iben Hjejle, Oliver Bjerrehus, Martin Jørgensen og Line Baun Danielsen har sagsøgt ansvarlige personer i sagen. Kilde: Ritzau

 

Udgangspunkt i Højesterets afgørelse
Europaparlamentariker Morten Helveg Petersen sagsøgte som den første tys-tys-kilden, Henrik Qvortrup og og Aller Media, og sagen gik hele vejen til Højesteret, hvor han tabte. Den afgørelse fik flere kendisser til at frafalde deres søgsmål.

Højesterets afgørelse i Helveg Petersens sag ligger til grund for landsrettens afgørelse om ikke at lade Remee og Line Baun Danielsens sager gå om. I afgørelsen lægger de vægt på, at der ikke er fremlagt materiale eller anført beviser, der kan føre til en ændring af byrettens vurdering i sagerne, som altså er foretaget på baggrund af Højesterets dom.

Kim Ejler Henningsens advokat, Kåre Pihlman, oplyser onsdag til Ekstra Bladet, at det er rart med et punktum i sagen.

Annonce:

- Det er ret sjældent, at en civil ankesag afvises på den måde, hvilket understreger, at Landsretten slet ikke har været i tvivl. Så vi er glade over omsider at kunne lægge sagen bag os.

Målløs
Brian Christian Werner Larsen, der er advokat for Remee og Line Baun Danielsen, er ikke tilfreds med landsrettens beslutning.

- Jeg er målløs, siger han til Ekstra Bladet.

Han mener ikke, at Højesterets dom i Morten Helvegs sag kan bruges som principiel i denne sammenhæng.

- Jeg mener ikke, at den dom kan have nogen reel virkning på denne sag, fordi de fremlagte beviser i den sag er så begrænsede. Problemstillingerne og krænkelsen er også voldsomt begrænset, i forhold til hvad det er i de her to sager. Der er jo ikke tale om, at Morten Helveg har været udstillet på forsiden af Se og Hør topløs, siger han.

- Jeg synes helt overordnet, at man står tilbage med en retstilstand, der hedder, at det, Se og Hør gjorde, det var faktisk i orden over for de her mennesker. Og det strider jo mod al grundlæggende ret og retfærdighed.

Annonce:

- Er det her det endelige punktum, eller har du tænkt dig at gå videre med sagen?

- Det afhænger af klienterne. Hvis de vil, så vil jeg selvfølgelig forsøge at gøre det. Man kan forsøge at anmode Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at føre sagerne for Højesteret. Og det, synes jeg bestemt, bør ske, men det er jo ikke mig, der skal træffe den afgørelse. Det er jo klienterne i sidste ende, afslutter han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: