Annonce:
Annonce:

Pusher Street: Back to business

50 dage efter det tragiske skyderi på Christiania har pusherne i stor stil igen indtaget hash-gaden Pusher Street, og ingen af politiets krav er blevet effektueret

Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Det er nu 50 dage siden, at to politibetjente og en civil blev ramt af skud på Christiania. Som konsekvens deraf, valgte christianitterne et par dage efter selv at rydde Pusher Street for pushere og boder i den hashsælgende gade midt i København.

Ekstra Bladet har over de sidste tre uger besøgt Christiania flere gange, for at se, hvordan det går med overvågningen og hash-salget på fristaden.

Torsdag gik vi en tur på Staden og kunne se, at solen i den grad skinner på Pusher Street igen. Det eneste der mangler er camouflage-net og fasttømrede hash-boder.

Ved besøget talte Ekstra Bladet i hvert fald op til 18 pushere, der sad ved bænke eller stod ved læhegn i eller omkring gaden.

Annonce:

Flere stod med hættetrøjer og halsedisser for at skærme ansigtet, mens hashsalget foregik åbenlyst. Foran pusherne lå små poser med hash, færdigrullede joints og små vægte til at veje hash af med.

Ingen ændringer
Da gaden blev ryddet af christianitter, mente de, at det skulle være helt  slut med den organiserede hash-handel på fristaden, der var blevet for voldsom, mente de dengang.

15. september kunne Københavns politi-direktør, Thorkild Fogde, foran Københavns Politigård annoncere, at man var nået til enighed med christianitterne om tiltag, der skulle stoppe det organiserede hashsalg.

Der blev sat midlertidig overvågning op, og belysning skulle etableres i Pusher Street. Derudover skulle blokeringer ved indgange til Christiania fjernes, og taxaer skulle have indkørselsforbud i Prinsessegade foran Christiania.

- Jeg anser den her beslutning som endnu mere skelsættende end, da man besluttede at nedtage boderne i Pusher Street, sagde Københavns politidirektør på pressemødet 15. september foran Københavns Politigård.

Annonce:

Kameraerne som Københavns Politi satte op i gaden er blevet pillet ned, i hvert fald dem som var synlige.

Der ligger stadigvæk kampesten foran nogle af indgangene og belysning er heller ikke til stede.

Men måske endnu mere synligt er det, at det der virker til at være organiseret hash-handel er vendt tilbage i Pusher Street.

Imod politiets krav
Flere christianitter var imod overvågningen af Pusher Street. Men det virkede til, at man imødekom Københavns Politi krav til Christiania.

Men nu ser det anderledes ud.

- Der var ingen af os, der kunne lide overvågningen. Vi havde nok forestillet os, at de (kameraerne red.) ville blive siddende længere. Måske to måneder, siger Ole Lykke, der har boet på Christiania i 37 år til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at belysningen nok skal komme op, når det bliver bedre vejr, og at de vil kigge på afspærringerne.

Ole Lykke har også selv konstateret, at der er op 25 steder, hvor der bliver solgt hash på Christiania.

Annonce:

- Det korte og det lange er, at vi har det over hele København. Men vi skal have det væk fra Christiania, eller ned til et niveau som resten af København, siger Ole Lykke.

Hvad vil I gøre, hvis det bliver organiseret på samme måde som før?

- Vi vil ikke finde os i, at boderne kommer igen. Vi vil ikke have den organisering igen, siger christianitten.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Københavns Politi om, hvordan de ser udviklingen på Christiania, men det har ikke været muligt at få en kommentar torsdag.

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: