Pusher Street: Fortsat fuld damp på berømt hashgade

Politiet vurderer, at der omsættes for godt en milliard i Christianias Pusher Street

Dette udvalg af diverse cannabisprodukter havde en hashsælger til salg i sin bod, da Ekstra Bladets fotograf forleden besøgte Pusher Street.
Foto: Stine Tidsvilde
Dette udvalg af diverse cannabisprodukter havde en hashsælger til salg i sin bod, da Ekstra Bladets fotograf forleden besøgte Pusher Street. Foto: Stine Tidsvilde

Det er højsæson for Pusher Street, hvor særligt unge rygsæk-turister og festivalgæster i en stadig strøm ligger vejen forbi.

Forleden besøgte Ekstra Bladet hashgaden, og det var tydeligt, at der var knald på salget af diverse cannabisprodukter - det være sig joints, skunk og forskellige slags hash.

Alt sammen udbudt til salg i Pusher Streets mange boder. Og dem er der rundt regnet 40 af.

I september i fjor besluttede en større gruppe christianitter ellers at rive de gamle hashboder ned. Det skete efter, at pusherhåndlangeren Mesa Hodzic sent om aften 1. september havde skudt og såret to betjente, der ville anholde ham. Også en polak, der tilfældigt befandt sig i nærheden, blev såret af håndlangerens skud.

Ballade efter politiet - igen - pillede omstridt Christianiahegn ned

I tiden forud for episoden havde personalet i hashboderne maskeret sig for at forsøge at undgå politiets efterforskning. Og de store hashboder - hvor flere havde indlagt strøm til musikanlæg og fjernsyn - var dækket til med camouflagenet.

Alt det forsvandt, da boderne i september blev revet ned.

Hashboderne er tilbage
Hashsalget fortsatte dog. I første omgang i mindre grad, hvor pusherne fra bænke og stole med ’pssst, hash’ kommentarer tilbød deres varer.

Men allerede få måneder efter var der atter boder tilbage i ’gaden’. Her var der tale om boder flikket sammen af seks mælkekasser med en disk ovenpå.

Nu er boderne tilbage i fuldt flor. Dog har de ikke samme størrelse som før nedrivningen. Der er heller ingen maskering eller camouflagenet.

Nu er der tale om mindre boder, der enten kan være olietønder eller bygget af andet materiale, der gør, at de kan flyttes i en ruf.

Eller bygges op på ny. For under deres jævnlige besøg tager politiet ofte boderne med sig.

– Det har tidligere været nævnt, at omsætningen i forbindelse med handel i og omkring Pusher Street ligger på mellem trekvart og en rund milliard. Og det tal er formentlig ikke helt i skoven, fortæller Dannie Rise, chef for Special Operativ Afdeling, Københavns Politi - der blandt andet inkluderer det tidligere Task Force Pusherstreet - TFP.

Bag om Pusher Street: Sådan forsvinder hashboden på et sekund