Pusher Street ryddet igen - men omstridte flag hænger endnu

Bedeflagene over Pusher Street er en torn i øjet på politiet, men alligevel hænger de der stadig efter dagens rydning af gaden

Selvom det ligner hyggelig pynt, er politiet langt fra begejstrede over bedeflagene i Pusher Street. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Selvom det ligner hyggelig pynt, er politiet langt fra begejstrede over bedeflagene i Pusher Street. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Følg Krimi

På næsten daglig basis rydder politiet Pusher Street på Christiania.

I sidste uge udstedte Københavns Politi et påbud til Christianiafonden om at fjerne nogle rækker med tibetanske bedeflag, der hænger over Pusher Street, men de omstridte flag pryder stadig gaden.

Politiet går efter flagene på Christiania: Nu har de udstedt påbud

Lars-Ole Karlsen fra operativ specialafdeling i Københavns Politi fortæller, at politiet sætter sin lid til christianitternes velvilje i sagen.

- Vi søger en forhandlingsløsning, så vi håber og tror på, at man derudefra vil fjerne dem, siger han om flagene, der hænger hen over gaden.

Ligeledes mener han, at det er i både politiets og christianitternes interesse, at man tager flagene ned.

- Da de nu udgør en sikkerhedsrisiko for vores folk, håber vi, at man selvsagt anerkender det. I Christiania-optik er hverken vold eller tilskadekomst ønskeligt, slår han fast.

Bedeflagene hænger i nogle få meters højde over gaden. Derfor kan betjentene ifølge påbuddet ikke se kasteskyts såsom sten, der kastes mod dem.

Daglige rydninger fortsætter
Lars-Ole Karlsen fortæller også, at politiet fortsætter deres indsats i Pusher Street, der har stået på siden gaden blev genåbnet 25. maj.

Politi efter genåbning af Pusher Street: - Vi vil ikke tillade stort 'hashsupermarked'

Han sætter også tal på beslaglæggelserne fra aktionen i mandags.

- Det, vi konfiskerede, var lidt over 5 kilo hash, 380 joints og næste 1,5 kilo skunk. Så tog vi noget MDMA på en gut, og vi tog nogle penge og noget peber og anholdt et par stykker, der skulle i fængsel, fortæller Lars-Ole Karlsen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+