Annonce:
Annonce:

Pusher tiltalt for drab: - Jeg lukker øjnene og skyder

Aarhusiansk rapper og hans kammerater var bevæbnet, forklarer drabstiltalt Christiania-pusher

Abukar Ali blev ifølge politiet dræbt med to skud - formentlig affyret fra en halvautomatisk skarpladt pistol, Glock 9 mm, fremgår det af anklageskriftet. Privatfoto
Abukar Ali blev ifølge politiet dræbt med to skud - formentlig affyret fra en halvautomatisk skarpladt pistol, Glock 9 mm, fremgår det af anklageskriftet. Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I AARHUS (Ekstra Bladet): På blot et minut og 38 sekunder udviklede en planlagt hashhandel sig til kaotisk skudveksling og drab.

Men det hele kunne have været undgået, hvis ikke den en ene part i handlen stik imod aftalen pludselig forsøgte at røve den anden part.

Sådan forklarer en 42-årig mand med tilknytning til Pusher Street på Christiania om scenerne op til drabet på den 25-årige aarhusianske rapper Shmur.

Rapperen med det borgerlige navn Abukar Ali blev fundet hårdt såret af skud ved hestefoldene omkring Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus 22. juli sidste år.

Annonce:

Påstår selvforsvar
I retten erkender den 42-årige at have affyret skuddene - først et, der borede sig gennem rapperens mave og fandt ud via huden i halsen, og så det andet, der ramte den 25-årige i ryggen og bevægede sig gennem kroppen, vitale organer og ud i rapperens venstre armhule, hvor det fæstnede sig. Det sidste var ifølge obduktionen dræbende.

Skuddene faldt i selvforsvar, forklarede den 42-årige pusher, der på gerningstidspunktet befandt sig i en parkeret Jeep Cheroke på en grus-parkeringsplads ved væddeløbsbanen, fordi han troede, han skulle købe 50 kilo hash.

Til formålet havde han medbragt 1,8 millioner kroner i forskellige kontanter, der var placeret i en platiskpose mellem hans ben på det forreste passagersæde. Til stede var også den 46-årige Mike Birkholm Bruus, der i sommer blev dømt for sin rolle i sagen.

- De havde set pengene, og nu skulle vi se hashen. Pludselig står den ene med en pistol. Han råber 'læg dig ned'. Der er ingen tvivl om, at det er mig og min kammerat, han mener, forklarede den 42-årige.

Annonce:

Affyrer varselsskud
Med armene strakt frem for sig og hænderne foldet som en pistol, viste han retten, hvordan han ifølge egen forklaring blev truet. Først af en 22-årig mand, som alene er tiltalt for sin rolle i hashhandlen, og derefter af den nu dræbte Abukar Ali.

- Han (Abukar Ali red.) står to, tre meter fra mig og skyder i hovedhøjde ind gennem bagruden.

- Jeg affyrer et varselsskud og ligger mig ned over gearstangen i bilen, så godt jeg kan for at undgå kuglerne. Så kommer afdøde over til min dør og tager fat i den. Jeg lukker øjnene. Mit liv passerer revy. Jeg tror selv, jeg er ramt. Det er, som om det er de sidste krampetrækninger.

- I det samme skyder jeg to skud, forklarede den 42-årige til retten. Hans forklaring om et røveriforsøg støttes af Mike Birkholm Bruus' forklaring. Ligesom to andre har han fået sin dom ved en tilståelsessag tidligere på året.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

I retten forklarede Mike Birkholm Bruus i sin tid, at han mener, at den 42-årige handlede i selvforsvar.

'I baglyset ser han det sådan, at (pusheren, red.) har reddet hans og sit eget liv. Ellers tror han, at det var gået frygteligt galt,' sagde han.

Annonce:

Omvendt mener anklagemyndigheden, at den 42-årige skal dømmes for drab.

Hverken våben eller hash er fundet

Hvorvidt begge sider i handlen var bevæbnet eller ej, og om der foregik en skudveksling, er et centralt, men ubesvaret spørgsmål i sagen fra væddeløbsbanen.

På liget af Abukar Ali fandt man krudtpartikler på hænder og ansigt, men rapperen havde intet våben, da han blev fundet.

På gerningsstedet fandt teknikere patronhylstre fra to forskellige pistoler. Men under efterforskningen har politiet ikke kunnet sikre et eneste våben, der har betydning for sagen. Heller ikke den Glock, som ifølge de kriminaltekniske undersøgelser blev brugt til at dræbe Abukar Ali.

To mænd på 22 og 26 år, som er kammerater med rapperen, er desuden tiltalt for at have deltaget i handlen om de 50 kilo hash.

Men fordi ingen af de tiltalte, hverken i den aktuelle sag og ved de tidligere tilståelsessager, har beskrevet tilstedeværelsen af de store mængder hash, kan det blive et svært for anklagemyndigheden at bevise, at der rent faktisk var hash tilstede.

Skulle retten derfor ikke finde, at de kan dømmes for hashhandlen, ønsker anklagemyndigheden dem dømt for forsøg og medvirken til det røveri, som både den drabstiltalte, 42-årige og Mike Birkholm Bruus har beskrevet.

Det skete 'under trussel med knive eller skydevåben', lyder det i anklageskriftet. 

De to er i den forbindelse dog ikke tiltalt for våbenbesiddelse og i tiltalen nævnes intet om den skudveksling, som Mike Birkholm Bruus og den 42-årige pusher ellers påstår.

– Det skyldes, at vi på nuværende tidspunkt ikke har fundet, at der var tilstrækkelige beviser til at rejse tiltale for det forhold, har anklager Birgitte Ernst tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Den gang lød det, at anklagemyndigheden dog endnu ikke har opgivet en påtale for den del endnu.

– Og så længe noget ikke er påtale-opgivet, kan man ikke afvise, at det kan løftes på et senere tidspunkt, lyder det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: