Putin lover hævn over dræbt ambassadør: - Der kan kun være ét svar

Rusland kalder mandagens attentat mod den russiske ambassadør i Tyrkiet for Terror. Præsident Vladimir Putin lover hævn over gerningsmænd

Midt under besøget på kunstcentret i Ankara, trækker den 22-årige gerningsmand sin pistol og affyrer adskillige skud - et eller flere rammer og dræber den russiske ambassadør. ADVARSEL: Stærke billeder. (Indslag: Mikkel Cramon)

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har lovet hævn over drabet på den russiske ambassadør i Tyrkiet, Andrey Karlov.

Det offentliggjorde præsidenten ifølge nyhedsbureauet Reuters mandag under en videoerklæring fra sin residens, Kremlin, i Moskva.

Her kalder han også drabet for en afskyelig provokation, der kun kan have til formål at skade Rusland og Tyrkiets samarbejde om en fredsproces i Syrien.

Og til det har Putin blot et enkelt, men klart budskab.

- Der kan kun være ét svar: At optrappe kampen mod terrorisme. Banditterne skal kunne føle, hvad der sker, siger han ifølge nyhedsbureauet i videoen.

Samtidig er han fast besluttet på at undersøge, hvem der har 'dirigeret morderens hånd'.

Krimi 22-årig specialtrænet politibetjent dræbte den russiske ambassadør

En fotograf på gaden fangede angrebet udefra. (Video: IHA)

Betragtes som terror
Kort efter angrebet, der skete tidligt mandag aften, meddelte Ruslands udenrigsministerium, at de betragter attentatet som terror.

- I dag i Ankara blev ambassadøren for den russiske føderation i Tyrkiet, Andrey Gennadyevich Karlov, såret så voldsomt, at han døde. Vi betragter det som en terrorhandling, har Maria Zakharova, talskvinde for Ruslands udenrigsministerium udtalt.

Som konsekvens af attentatet er Putin og den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, ifølge Reuters blevet enige om at øge indsatsen mod terrorisme.

Derudover vil de to statsmænd samarbejde om den videre undersøgelse af mordet på Andrey Karlov.

Samfund Ambassadør skudt for øjnene af fotograf: - Jeg er nødt til at gøre mit arbejde

'Hævn for Aleppo'
En 22-årig politimand blev kort efter attentatet 'neutraliseret', for at have skudt og dræbt den russiske ambassadør, mens han holdt tale ved åbningen af en fotoudstilling i den tyrkiske hovedstad, Ankara.

I minutterne efter at have dræbt sit offer, skulle drabsmanden angiveligt have råbt slagord om den kampramte syriske by Aleppo, herunder 'hævn for Aleppo' og 'Allahu Akbar'.

- Glem ikke Syrien. Glem ikke Aleppo. Så længe vores brødre ikke er trygge, så vil I heller ikke være trygge. De som tager del i undertrykkelsen må betale prisen én for én, lød det ifølge flere medier på stedet.

Angrebet skete dagen før, Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Çavusoglu, skulle mødes med sin russiske modpart, Sergej Lavrov, og den iranske udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif. Sammen skulle de drøfte konflikten i Syrien.

Mødet har været heftigt diskuteret og anses af flere som helt exceptionelt, eftersom både Rusland og Iran er allieret med den syriske præsident, Bashar al-Assad, mens Tyrkiet støtter oprørere mod Assad.