Qvortrup lokkede ham i sexfælde med 13-årig pige: Nu er han frikendt

Den 33-årig mand, som blev fanget af Qvotrups tv-hold, da han skulle mødes med en 13-årig pige, han ville have sex med, er nu blevet frikendt. Han er dog blevet dømt for en række andre forhold

Henrik Qvortrup fortalte i forbindelse med udsendelsen i slutningen af 2016, hvordan det var at jagte børnelokkere på TV. TV: Krimicentralen/TV3/Ekstra Bladet

For rullende kameraer blev pædofile mænd taget på fersk gerning, da den tidligere chefredaktør for Se og Hør, Henrik Qvortrup, og et tv-hold fra TV3 sidste forår lokkede mænd frem med falske net-profiler.

Det skete i forbindelse med programmet 'Børnelokkerne', hvor produktionsholdet bag havde oprettet falske profiler, hvor de udgav sig for at være mindreårige piger.

Qvortrup afslørede ham på TV: Bedstefar ville have sex med 13-årig

En af de mænd, som blev afsløret i forbindelse med programmet, blev tirsdag fremstillet i Retten i Hillerød, hvor han var tiltalt for en række blufærdighedskrænkelser og for at ville have sex en 13-årig pige, der i virkeligheden var en falsk profil oprettet af TV3.

Ifølge tiltalen sendte den 33-årige fotos af sin erigerede penis til den 13-årige, imens han forsøgte at få hende til at sende nøgenfotos af sig selv, inden han aftalte et mødes med hende på Hillerød Station.

Nu har den 33-årige mand været i retten, men her blev han frikendt for det groveste forhold i anklageskriftet - nemlig forsøg på samleje med den falske profil 'Sofie'.

Det skriver Frederiksborg Amtsavis, der var til stede under retsmødet i Hillerød.

Dømt for voldtægt af 15-årig efter Qvortrup lokkede ham i fælde på TV

- Der er ingen, der giver dig chancen for at vise, hvad du vil gøre, da du møder den 13-årige pige. Du får ikke chancen for at træde tilbage, fordi tv-holder kommer drønende, sagde dommer Kristian Lind Jensen i sin forklaring om frifindelsen til den 33-årige ifølge avisen.

Den 33-årige mand blev dog fundet skyldig i en lang række blufærdighedskrænkelser af mindreårige på nettet, som politiet fandt frem til på grund af tv-selskabets anmeldelse.

Chatten med den falske 'Sofie' skete på www.speek.dk og på Skype.

Manden har været varetægtsfængslet siden juli, hvor han blev anholdt.

Afsløret på tv af Qvortrup: Nu er 31-årig også tiltalt for voldtægt

Ville mødes på station
Den 33-årige mand er tiltalt for 11 forhold, hvoraf fire stammer fra hans chat med TV3´s falske profil. De øvrige seks forhold er opklaret af politiet efter hans anholdelse, hvor politiet blandt andet har undersøgt hans computer.

Ifølge TV3's chat med den 33-årige mand, bad han den 13-årige pige om at mødes med ham på Hillerød Station, så han kunne tage pigen med hjem og have samleje med hende.

Men der var ingen 13-årig pige på Hillerød Station. I stedet ventede Henrik Qvortrup og tv-holdet på ham, og de meldte ham til politiet.

Manden er desuden tiltalt for blandt andet at have spurgt en 13-årig pige, om hun ville være med på en trekant med to fyre, og en 14-årig blev spurgt, om hun var jomfru.

Nogle 12- og 13-årige piger blev meget direkte inviteret til sex - og i de to tilfælde kom den 33-årige, ifølge tiltalen, også galt af sted med falske profiler. De var dog ikke oprettet af TV3, men af to voksne mænd, der var indkaldt som vidner i retten i Hillerød.

En række af de mænd, som har optrådt i programmet, er blevet meldt til politiet, og flere af dem er efterfølgende blevet dømt.

Den 33-årige mand er tidligere dømt for at have haft sex med en anden kun 13-årig pige.

Retten i Hillerød har endnu ikke afgjort hvilken straf, den 33-årige mand står til, da man stadig mangler svar på en mentalundersøgelse.