Råb og skrig i landsretten efter dom til pædagog

Følelserne fik frit løb blandt pårørende, da pædagog fik et års fængsel for blufærdighedskrænkelse af 15 børn

Følg Krimi

De pårørende til en mandlig pædagog og forældrene til nogle af de 15 børn, han er dømt for at krænke, var nødt til at blive adskilt af vagter, da retten læste mandens dom på et års fængsel op.

Østre Landsrets retssal tre var fyldt til bristepunktet med tilhører og undertrykt hulken før domsafsigelsen. Efter retsformandens sidste ord eksploderede lokalet i gråd og frustration.

- Der er begået 16 procedurefejl. Der er ingen retssikkerhed overhovedet i dette land, råbte en pårørende til pædagogen med hentydning til, at den 61-årige tidligere pædagog var tiltalt for at blufærdighedskrænke 16 børn. Og det udløste en lavine af råb og skrig.

Bandeordene fløj efterfølgende frem og tilbage mellem bænkene.

- Hvad så med vores børn? Det er gået ud over vores børn, skreg en hjerteskærende stemme gennem lokalet. Stemmen kom fra en grådkvalt mor med mascara løbende ned ad kinderne.

- Nu har jeg ikke sagt noget i de tre år, sagen har varet. Men hvordan skulle min mand kunne finde på at gøre sådan noget? Hvordan skal han kunne vise sin tissemand på legepladsen, uden alle opdagede det, sagde pædagogens kone, inden hun og resten af hans pårørende blev eskorteret udenfor.

Tilbage i retslokalet stod børnenes forældre med armene om hinanden og sammenkrøllede papirlommetørklæder spredt over gulvet.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind