Racistisk massemorder ville skyde sig selv men...

... den 21-årige Dylann Roof, der dræbte ni sorte kirkegængere, løb tør for ammunition

Efter anholdelsen torsdag. 
(Foto: AP)
Efter anholdelsen torsdag. (Foto: AP)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Han havde angiveligt ikke planlagt efterspillet om at blive ført væk i håndjern og stå til ansvar for sin grusomme handling, da han sidste onsdag indskrev sig i historien som racistisk massemorder.

For da Dylann Roof gik i kirke i Emanuel African Methodist Episcopal Church i Charleston, South Carolina, og først efter en time åbnede ild og dræbte ni sorte mennesker, havde han angiveligt planlagt at ende sit eget liv også. Men på det tidspunkt var den 21-årige løbet tør for ammunition.

Trykkede af mod sit hoved
- Han holdt en pistol mod sit hoved og trykkede af. Men det sagde bare 'klik', for kammeret var tomt, forklarer Kevin Singleton, hvis mor - 59-årige Myra Thompsen - er en af de ni ofre, der deltog i en bibeltime i kirken, ifølge Los Angeles Times.

- Hans plan var aldrig at forlade den kirke, supplerede sønnen om det brutale massedrab, hvor seks kvinder og tre mænd blev dræbt og tre andre overlevede skyderiet. 

Pistolen, som Roof brugte i kirken, havde han i øvrigt fået af sin far i fødselsdagsgave så sent som i april.

Skyderiet har efter alt at dømme været planlagt i et stykke tid. I hvert fald har den unge Roof længe ytret sine stærke racistiske holdninger på forskellige sociale medier - og et reelt manifest er også blevet sporet af politiet.

- Jeg vælger Charleston, fordi det er den mest historiske by i staten, og fordi den på et tidspunkt havde den højeste ratio af sorte i forhold til hvide i USA. Vi har ingen skinheads, ingen ægte KKK, der er ingen, der gør noget udover at snakke på internettet, har Roof nedfældet sine tanker og baggrund for at 'slå til' i manifestet.

Skånede offer for at få fortalt sin historie
Efter sigende gik Dylann Roof udelukkende efter at dræbe kirkens præst Clementa Pinckney, men da en anden fra kirkegruppen - den 74-årige Daniels Simmons - angiveligt forsøgte at forhindre Roof i sit foretagende, åbnede han ild mod alle i Guds hus.

Han skånede dog den 69-årige Polly Sheppards liv med det eneste formål, at hun skulle genfortælle begivenhederne for eftertiden. Det skulle den i øvrigt hjemløse Roof have fortalt og dikteret hende, inden han selv forlod kirken og forsvandt i en bil.

Overvågningsbilleder fra blandt andet kirken afslørede hans identitet. Hans onkel kontaktede politiet, da han opdagede sin nevø på efterlysningsbillederne.

Allerede dagen efter fik den unge massemorder i mod sin originale plan - dog selv muligheden for at gengive forløbet. Han blev anholdt torsdag morgen ca. 400 km. og 4 timers kørsel fra Charleston, da en borger opdagede ham i trafikken. Hun fulgte efter ham og alarmerede politiet, og den 21-årige blev anholdt uden yderligere dramatik og fremstillet i retten fredag.

1 af 8 Det var blandt andet disse overvågningsfotos, hvor Roof ankommer til kirken, der afslørede hans identitet. (Foto: AP)
2 af 8 Roof under transport fra Shelby Politistation i North Carolina, hvor han blev anholdt. (Foto: AP)
3 af 8 Den 21-årige bekendtgjorde i kirken, at han ville dræbe sorte, inden han skød løs. (Foto: AP)
4 af 8 Et racistisk manifest er efterfølgende blevet fundet af politiet. (Foto: AP)
5 af 8 Chok og sorg foran kirken i Charleston, hvor skyderiet fandt sted. (Foto: AP)
6 af 8 Ni blev dræbt. Seks kvinder og tre mænd. Yderligere tre overlevede skyderiet. (Foto: AP)
7 af 8 Dylann Roof fik i øvrigt sin .45 pistol af sin far i april i 21-års fødselsdagsgave. (Foto: AP)
8 af 8 Efter anholdelsen torsdag. (Foto: AP)