Raket-Madsen dropper klage over fængsling

Ubådsbyggeren Peter Madsen har accepteret at sidde varetægstfængslet for uagtsomt manddrab

Den drabssigtede ubådsejer og opfinder Peter Madsen har besluttet at acceptere sin varetægtsfængsling.

Det oplyser hans forsvarer, Betina Hald Engmark, til TV2.

Peter Madsen blev lørdag i Københavns Byret fængslet i 24 dage for uagtsomt manddrab. Politiet mener, at han har forvoldt den 30-årige svenske journalist Kim Walls død.

Man har som sigtet og varetægtsfængslet mulighed for at få afprøvet en byrets beslutning om varetægtsfængsling i landsretten. Men den mulighed har han altså afstået fra.

Fredag formiddag sank ubåden Nautilus i Køge Bugt, efter der var sket en teknisk fejl. Ubådens ejer, opfinderen Peter Madsen, blev reddet i land af en tilfældig speedbåd.

Han blev fredag eftermiddag anholdt og sigtet for drabet på den svenske journalist Kim Wall, som han havde haft med ude at sejle torsdag aften, og som ikke var blevet set siden. Han nægtede sig skyldig.

Der hviler en forbandelse over Nautilus – den forbandelse er mig

Københavns Politi har holdt kortene tæt ind til kroppen, og de har ikke ønsket at komme nærmere ind på, hvad de har af beviser, der kan bruges mod raketbyggeren.

Peter Madsen blev lørdag varetægtsfængslet i 24 dage på baggrund af en mistanke om uagtsomt manddrab og ikke drab, som han er sigtet for. Han nægter sig skyldig i alle anklager.

Tidligere drabsefterforsker om ubådsmysteriet: - Liget er den vigtigste brik

Ifølge en udtalelse som familien til den forsvundne journalist har sendt til Ekstra Bladet, så var Kim Wall i Danmark på en reportagetur. Hun skulle have skrevet en historie om Peter Madsen og hans hjemmebyggede ubåd.

Kim Wall blev sidst set, da hun forlod Refshaleøen i ubåden Nautilus. Det skete omkring klokken 19.00. Da hun ikke gav lyd fra sig, meldte hendes kæreste hende savnet omkring klokken 02.30.

Svensk politi offentliggjorde efterlysningen fredag eftermiddag, da Kim Wall ikke dukkede op, da Nautilus sank. Politiet har siden ledt efter den svenske kvinde.

Lørdag hev man Nautilus op af vandet, og politiet betragter ubåden som et muligt gerningssted.

- Ubåden er foreløbigt gennemgået, og i ubåden er der ingen personer - hverken døde eller levende, sagde drabschef Jens Møller søndag formiddag.

Politiet leder lige nu efter Kim Wall både til lands og til vands. Der er sat en større eftersøgning i gang i Køge Bugt og syd for Øresund.