Raket-Madsens forklaring bliver bag lukkede døre

Opfinder Peter Madsen nægter sig skyldig i sigtelsen, om at han skulle have dræbt den svenske journalist Kim Wall

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Københavns Byret (Ekstra Bladet): Den drabssigtede opfinder Peter Hansen blev lørdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i dommervagten i København.

Den danske presse var talstærkt til stede, og det samme var journalister fra flere svensker medier. Derudover var retssalen og så fyldt med pårørende til både Peter Madsen og hans kæreste, der også var mødt op i retten. Hun havde taget en stor sort sportstaske med, som hun afleverede til efterforskerne, der ligeledes var mødt op.

Efter over en times forsinkelse startede retsmødet, og sigtelsen blev læst op.

Nu taler forsvundne Kims familie: Vi håber inderligt, hun bliver fundet

'Peter Madsen er sigtet for, at han efter klokken 19.00 på et ukendt sted og med ukendt metode, at have dræbt Kim Isabel Fredrika Wall,' læste anklager Louise Nielsen op i retten.

Hun krævede efterfølgende lukkede døre under retsmødet. Mens sigtelsen blev læst op sendte Peter Madsen fingerkys af sted mod sin kæreste, som sad sammen med en række andre pårørende.

- Der kommer oplysninger frem under afhøringen af anholdte, som kan være krænkende for offerets familie, sagde Louise Nielsen, som en af begrundelserne for dørlukning. Derudover bruge hun og så, at sagens behandling for åbne døre ville påvirke politiets efterforskning.

Kim Isabel forsvundet i ubådsdrama

Peter Madsens forsvarsadvokat havde i første omgang inden bemærkninger til dørlukningen. Men det havde pressen, som kom med massive protester, blandt andet at sigtelsen er så uklar, at det ville være et et problem for retssikkerheden, hvis man lukkede dørerne.

Under pressens protester sad Peter Madsen og lyttede intensivt, mens han flere gange nikkede, da han var enig med pressens argumenter.

Undervejs talte opfinderen med sin advokat, og da pressen var færdig med at protestere fik forsvarsadvokat Betina Hald Engmark ordet, og havde pludselig alligevel en bemærkning til dørlukningen.

- Min klient vil gerne afgive forklaring. Han er samarbejdsvillig, og han vil meget gerne afgive forklaring foran pressen, sagde advokaten.

Det fik dommer Kari Sørensen til i første omgang at lukke dørene, så anklagemyndigheden kunne komme med sine argumenter uden pressens påhør, og i sidste ende valgte hun, at Peter Madsen ikke måtte komme med sin forklaring for åbne døre.

LIVE