Raket-Peters bror: Jeg er sikker på hans uskyld

Peter Madsens bror, Benny Langkjær Egesø, kender sin bror som en, der ikke kunne gøre en flue fortræd

Peter Madsen ses her, efter han har været til undersøgelse på Retsmedicinsk Institut. Foto: Kenneth Meyer
Peter Madsen ses her, efter han har været til undersøgelse på Retsmedicinsk Institut. Foto: Kenneth Meyer

Det er fuldstændig utænkeligt for Peter Madsens halvbror, Benny Langkjær Egesø, at hans bror skulle være skyldig i drab.

- Det billede, man ser af Peter nu, kan jeg slet ikke genkende. Jeg mener virkelig, at jeg ikke tror på, at det kan være Peter. Jeg elsker min bror højt. Jeg medgiver, at der er en ting, der er svær at bortforklare, og det er, at ubåden går ned. Det har jeg svært ved at sætte på plads i min historie, siger han.

Han kender Peter som en helt anden person.

- Peter er fuld af empati for andre mennesker. Han er meget venlig. Altid udadvendt. Altid talende. Selvfølgelig kan han også have dage, hvor han er indadvendt og begravet i sine udfordringer. Men som oftest giver han sig tid, siger broren, der har været med til at sponsere ubåden Nautilus. Derfor står hans firma Kecons navn også på ubåden.

 Ubådsmysteriet: Politiet har fået 300 henvendelser

- Peter er absolut i min optik et menneske som ville have det dårligt, hvis han knækkede stilken på en tulipan. Hvis han fik trampet på en brombasse, ville han have det dårligt. Sådan er han bare. Derfor falder det der fuldstændig ved siden af, siger han.

Samtidig lægger halvbroren ikke fingrene imellem, hvis det viser sig, at der virkelig eksempelvis er sket et uheld, der har medført Kim Walls død, og han dækker over det.

- Så er han i min optik stadig en kynisk morder. Hvis han kan dække over det så længe og ikke nu er gået til erkendelse, så er det noget lort, han er ude i. Men jeg mener virkelig, at det tror jeg ikke. For det ligner ham ikke.

Virkede  presset
De er halvbrødre og har samme mor. Peter Madsen boede med sin far, som var 'tussegammel', som Benny Egesø beskriver det. Begge Peter Madsens forældre er døde i dag.

Han var til stede i grundlovsforhøret, hvor broren blev sigtet for drab, men blev fængslet på begrundet mistanke om uagtsomt manddrab. Og han kunne godt se, at broren var presset. Særligt, da de kom ind, da fængslingskendelsen skulle afsiges.

Ubådsmysteriet fortsætter: Sådan ser den ud indvendig

- Hvordan var det som bror at se ham sidde der i retten?

- Surrealistisk. Jeg er vant til at se min bror i fjernsynet. Men ikke i den sammenhæng. Det sladrer hurtigt på Peter, om han har bekymrede miner, for han har de her dejlige pressefolder i panden. Så der var ingen tvivl om, at alvoren var fremme. Og det er jo også en dybt alvorlig sigtelse, siger han og fortsætter:

- Men det er jo langt værre for hans kone, end det er for mig. For Peter og jeg sås måske en gang om måneden, men snakkede et par gange om måneden. Men derinde mangler han jo hver dag, og for RML (Peter Madsens værksted, red.) mangler han hele tiden. Der er nogle gutter, der ikke kan agere uden Peter. Så han er en nøgleperson for det derinde.

- Hvordan tror du, at han klarer at være lukket inde?

- Jeg gik og frygtede, at manden ville blive sindssyg. For Peter er et menneske, der har brug for store vidder til at folde sig ud på. Men jeg håber, at det går godt. Og hvis han ansøger om besøg, så vil jeg køre ind og besøge ham, siger han.

Rasmus mødte Peter og Kim: Han tog sig god tid til at snakke

Det har været nævnt som mystisk, at et fragtskib mødte Nautilus uden lys på omkring midnatstid. Men det mener halvbroren ikke er så væsentligt.

Ikke bundet af tid
- Der er ikke installeret lys på den ubåd. Så det er grunden til, at der er nogen ude i sejlrenden, der har set ham uden lys. Så man skal lige afmystificere de ting, siger han.

Han er også ked af, at politiets melding om, at Peter har skiftet forklaring bliver til, at han har ændret forklaring om, hvor han har sat hende af.

- Jeg ved jo, at Peter er et menneske, der går uden ur og ikke er bundet af tid. Tid rager ham en skid. Han kan bare se, at nu er solen stået op. Nu er den gået ned. Hvis han skulle ændre noget, vil jeg vurdere, at det skulle være noget med tiden, for det ville være typisk Peter. Han er ikke bundet af tid.

Han mener heller ikke, at Peter Madsens ageren det døgn, han var væk, var atypisk.

- Og hvis der ikke var en person, der manglede, så ville den måde, Peter agerer på ude på vandet, ikke være atypisk. Peter ville have taget båden og sovet nede på bunden. Når  man så tænker på den ubåd, der er sunket, så leder jeg også efter en forklaring, og jeg har en ide om, hvorfor, men det vil være forkert at begynde at udbrede de ideer, siger han.

- Har du tænkt tanken, hvis han nu ender med at blive kendt skyldig i drabet. Hvad vil det betyde?

- Så skal han ind og bure den, lige så lang tid. Man synes, det er nødvendigt. Og så er han pludselig en person, jeg ikke kender. Så skal jeg forholde mig til et helt nyt menneske. Det er umådeligt svært, men jeg ville skulle forholde mig til et helt andet væsen, end ham, jeg kender som det gode menneske.