Raketmorder vil løslades

18 år er nok, mener Niels Poulsen, der er dømt for raketangrebet på HA-borgen i Titangade i 1998

Sådan tog Niels Poulsen sig ud, da han i 1998 var i Østre Landsret. Her fik han fik livstid. (Foto: Per Rasmussen)
Sådan tog Niels Poulsen sig ud, da han i 1998 var i Østre Landsret. Her fik han fik livstid. (Foto: Per Rasmussen)

Manden bag det blodige raket-angreb på Hells Angels' hus i Titangade, Niels Poulsen, mener, at han med godt 18 år bag tremmer har siddet længe nok i fængsel.

Ved retssagen i 1998 fik han livstid, da han blev dømt som manden, der affyrede panserværnsraketten, som dræbte et prøvemedlem samt en enlig mor.

Flankeret af sin advokat, Peter Secher Schmidt, mødte Niels Poulsen i går op ved Retten i Glostrup, der nu skal afgøre, om han er moden til prøveløsladelse.

Spørgsmål om retsfølelse Kriminalforsorgen stritter dog imod: - Vi har blandt andet begrundet afslaget i hensyn til retsfølelsen.

- Der er tale om to fuldbyrdede manddrab og atten kvæstede. Derfor er retsfølelsen langt fra uvæsentlig i denne sag, lød det fra Kriminalforsorgens repræsentant, Cigdem Bayrak.

Omvendt beskrev forsvareren, hvordan 42-årige Niels Poulsen har gået frigang i otte år. Her han først taget en mureruddannelse, og nu arbejder han på en byggeplads. Han lever et tilbagetrukket liv og deltager ikke aktivt i rockermiljøet længere.

Får fjernet tatoos
Under retsmødet forklarede Poulsen ligeledes, at han er begyndt at få fjernet tatoveringer.

- Jeg er begyndt med fingre og hænder. Jeg har planer om at få fjernet rocker-relaterede tatoveringer også, sagde Poulsen.

Han fortalte, at det skete på egen foranledning.

- Jeg fik afslag af Kriminalforsorgen på hjælp til det, uddybede han.

I forbindelse med sin frigang er han ude af fængslet i godt tolv timer i døgnet.

Ved retsmødet beskrev Kriminalforsorgen, hvordan de mente, at Poulsen to gange havde misbrugt sin frigang, som derfor havde været sat i bero i en periode.

- Det er rigtigt, bekræftede Poulsen og uddybede: - Der var på et tidspunkt, hvor jeg gik på en byggeplads, der lå 300 meter fra en grund, der tilhørte min 72-årige svigermor. Og så gik jeg derhen og slog græsset, sagde han.

Angrer overfor de efterladte
Ved en anden lejlighed havde han forladt arbejdspladsen en halv time før fyraften for at køre til et byggemarked, hvor han købte en savklinge.

- Den skulle vi bruge på arbejdet. Havde jeg valgt at købe klingen efter fyraften, havde der ikke været problemer, forklarede Poulsen.

- Det med savklingen var en sjuskefejl, og det var selvfølgelig forkert at slå græs hos min svigermor, erklærede han.

Under de afsluttende bemærkninger beskrev Kriminalforsorgens repræsentant, hvordan Poulsen i 2014 havde fået afslag på prøveløsladelse, da man frygtede, at han ville begå ikke-bagatel-agtig kriminalitet.

- Dertil kommer de nævnte overtrædelser, sagde hun.

Omvendt beskrev forsvareren, hvordan Retslægerådet ikke vurderede ham ' farlig', eller at der var recidivrisiko.

- De vurderer, at der har fundet en vis modning sted under afsoningen. Han har angret og fortalt om de kvaler, hans gerning har givet ham i forhold til de efterladte, sagde Secher Schmidt.

Sagen optages til kendelse på fredag.