Rallykører om ulykke: Han er en fantastisk chauffør

Det var en særdeles erfaren chauffør, som forulykkede ved rally-løb i dag, hvor to mistede livet

Her køres rallybilen væk fra ulykkesstedet. FOTO: GORM BRANDERUP
Her køres rallybilen væk fra ulykkesstedet. FOTO: GORM BRANDERUP

Brian Johansen har kørt rally siden 2003, og han kender indgående den 73-årige chauffør, som blev involveret i den tragiske dødsulykke i Randers i dag.

Han kørte selv fra start som den første i dag, og han fortæller, at ulykken helt uventet sker efter et blødt sving, hvor der er en lige strækning.

Krimi To personer dræbt ved dansk rallyløb

- Nogen mener, at han måske er punkteret og dermed er der tale om et sprængt dæk, og jeg er sikker på, at det ikke er en chaufførfejl. Det nægter jeg at tro på. Manden er en kanondygtig og meget påpasselig chauffør. Du kan ikke se, om der er en defekt støddæmper eller dækket er punkteret eller andet, siger Brian Johansen.

Brian Madsen havde kørt første heat og skulle til at køre ud på andet heat, da meldingen om ulykken kom. Foto: Privat Krimi Rallykører efter dødsulykke: Forfærdeligt

Facebook-svinere
Han har bemærket, at der er mange, som har været ude og kommentere alderen på chaufføren, som blev fløjet til hospitalet efter ulykken.

- Det har intet med hans alder at gøre. Det folk skriver på Facebook er forfærdeligt. Jeg forstår ikke, at folk ikke tænker på, at det sidste han har brug for lige nu; det er at blive svinet til, siger Brian Johansen og fortsætter:

- Det kunne lige så godt være sket for mig.

Her køres rallybilen væk fra ulykkesstedet. FOTO: GORM BRANDERUP Krimi Rally-tragedie: De dræbte var unge medarbejdere

'Ikke nogen der tænker på den mand'

- Jeg kan fortælle, at hvis man kigger resultaterne, kan man se, at han ligger højt i tabellerne. Jeg synes, at det er så forfærdeligt, at der ikke er nogen, som tænker på den mand. Vi andre har mere eller mindre fældet tåre på hans vegne – det er forfærdeligt for alle implicerede også ham, siger Brian Johansen.

- Hvis han havde været en dårlig chauffør i forhold til sin alder, ville han ikke ligge, som han ligger, ligesom alt sikkerhedsmæssigt til en sådan dag er godkendt politiet siger Brian Johansen, der fortæller, at alle er chokerede, og at hans tanker går til de implicerede, de dræbte og de efterladte.

Klokken cirka 11.30 blev en 21-årig kvindelig og en 22-årig mandlig offcial dræbt ved løbet, da en Porsche Porsche 997 GT3 forulykkede. Ifølge Ekstra Bladets kilder tæt på løbsledelsen skulle ulykken være indtruffet, da et baghjul eksploderer, netop som føreren er ved at accelerere ud af et venstresving.