Annonce:
Annonce:

Ransaget i påsken: To adresser går igen i terrorsag

Stor politi-udrykning til ildspåsættelse i en bus i foråret udløste anholdelser på to adresser i Valby og Herlev, som nu også indgår i terrorsagen

Ekstra Bladets kriminalredaktør og reporter i retten giver dig her de allernyeste oplysninger. Producer: Lasse Brøndal
Annonce:
Følg Krimi

To konkrete opgange med lejligheder, som indgår i den aktuelle noget nær landsdækkende terrorsag, blev allerede i påsken i år ransaget i forbindelse med efterforskningen af en mystisk busbrand på Amager Strandvej.

Det erfarer Ekstra Bladet efter at have talt med flere beboere.

I påsken førte ransagninger på de to adresser til anholdelse af to 20-årige mænd, som blev sigtet for brandstiftelse og senere løsladt igen.

Det er torsdag morgen ikke lykkedes at opnå kontakt til Brian Belling, efterforskningschef i Københavns Politi, for at få oplysninger om en mulig sammenhæng mellem påskens ransagninger og den aktuelle terrorsag.

Men Brian Belling bekræftede morgenen efter aktionen torsdag 4. april over for Ekstra Bladet, at politifolk, bomberyddere, teknikere og hunde var rykket ud til adresser i de to bydele og på Nørrebro.

Annonce:

Stor mystik om bus-sagen
Efterforskningschefen holdt derudover 'alle oplysninger om de tre ransagninger tilbage'. Han bekræftede dog, at de tre ransagninger 'havde en sammenhæng med branden i bussen og så yderligere et forsøg på ildspåsættelse'.

Her er en af politiets teknikere på vej ind i en de ransagede lejligheder i Valby og Herlev. Foto: Kenneth Meyer
Her er en af politiets teknikere på vej ind i en de ransagede lejligheder i Valby og Herlev. Foto: Kenneth Meyer

Efterforskningschefen ville ikke dengang afdække, hvilken by eller lokalitet, brand-forsøget var rettet imod, hvor konkrete planer der var tale om, eller om kriminaliteten har udgangspunkt i en velorganiseret planlægning.

Benzindunk og brandvæske
To 20-årige mænd blev sigtet for brandstiftelsen i bussen og senere fremstillet i grundlovsforhør og fængslet i tre uger på en mistanke om at stå bag det uafklarede brandforsøg.

Politiet mente, at de to dengang 20-årige mænd, som blev anholdt på adresserne, havde sat ild til bussen på Amager Strandvej. Sigtelsen gik også på, at de to unge københavnere havde planer om at sætte ild til en ejendom vest for København.

Politiet fandt ifølge DR Nyheders oplysninger blandt andet acetone, tændvæske og benzin i den ene af de anholdtes bil. Der blev også fundet en ti-liters benzindunk.

Annonce:

Mænd blev løsladt igen
Under grundlovsforhøret kom det også frem, at politiet var blevet tippet om de to mænds planer af en 'anonym og troværdig kilde', og at politiet havde indhentet tele-oplysninger på den ene af de anholdte mænd.

De to personer blev ifølge Københavns Byrets oplysninger til DR Nyheder løsladt 4. oktober, men det er uklart, hvad der førte til deres løsladelse.

Det er uvist, om de to unge mænd fra brandstiftelses-sagen er blandt de anholdte.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: