Rapper og terrorist meldes dræbt - igen

Forsøgte sig som rapper, drog i krig i Syrien og giftede sig med FBI-medarbejder - nu meldes han dræbt

Denis Cuspert floppede som rapper. Efterfølgende blev han islamist. Nu meldes han dræbt i Syrien.
Foto: imago/Sven Lambert/ All Over Press
Denis Cuspert floppede som rapper. Efterfølgende blev han islamist. Nu meldes han dræbt i Syrien. Foto: imago/Sven Lambert/ All Over Press

Den tyske statsborger Denis Cuspert meldes dræbt i den syriske borgerkrig, skriver en række tyske medier, blandt andet Bild.

Dermed er det anden gang, at manden, der kæmpede for Islamisk Stat, meldes dræbt. Forrige gang var i oktober 2015.

Tysk rapper og jihad-kriger dræbt i amerikansk luftangreb

Her blev han meldt dræbt i et amerikansk luftangreb, men siden har det amerikanske militær udtalt, at man tog fejl, og at Cuspert overlevede luftangrebet.

Denne gang skal det dog være alvor. Og flere tyske medier bringer billedet af en dræbt mand, som ifølge medierne er Denis Cuspert.

Ifølge de tyske medier har en IS-relateret kanal offentligjort billederne, der viser den dræbte. Ifølge kanalen døde han i en landsby i Deir ez Zor-provinsen i Syrien.

Født i Vestberlin
Denis Mamadou Gerhard Cuspert er født i 1975 i bydelen Kreuzberg i det daværende Vestberlin. Moren er etnisk tysker, mens faren er fra Ghana.

Han forlod tidligt familien, og Denis voksede op hos sin mor. I teenage-årene er han gadedreng, og forskellige voldsepisoder - blandt andet med kniv - sender ham i ungdomsfængsel.

Senere forsøger han sig som gangsta-rapper, hvor han først kalder sig Darkness D og senere Deso Dogg. Gennembruddet udebliver, og hans karriere som rapper kommer aldrig fra start.

I 2007 konverterer han til Islam. I den efterfølgende tid søger han kontakt til islamistiske miljøer i Berlin, hvor han begynder at komme i Al-Nur Moskéen i bydelen Neukölln. Et kendt sted for hårdkogte, radikaliserede islamister.

Derfra begiver han sig senere ned til syriske borgerkrig, hvor han tager navnet Abu Talha al-Almani - på dansk Abu Talha tyskeren.

Svært kvæstet
Ifølge Bild bliver han alvorligt kvæstet i september 2013. Næste forår træder han frem offentligt i en propaganda-video.

Hans tid i den syriske borgerkrig inkluderer en affære med en FBI-medarbejder, der rejste til Syrien for at blive gift med ham.

Sagen er blandt andet omtalt hos CNN, der skrev om ægteskabet i maj i fjor.

Affæren udspandt sig i juni 2014, hvor den blonde kvinde, Daniela Greene, dengang arbejdede som oversætter hos FBI, der også havde en efterforskning rettet mod Cuspert.

Her valgte kvinden pludseligt at rejse til Syrien for at gifte sig med Cuspert. I den forbindelse løj hun overfor FBI, hvor hun tog hen.

Dengang var hun i øvrigt gift med en anden mand.

Efter godt en måned i det krigshærgede land lykkedes det kvinden at slippe ud igen.

I august landede hun i USA, hvor hun blev anholdt, da myndighederne havde fundet ud sagens rette sammenhæng.

Siden blev hun idømt en fængselstraf. Her afsonede hun to år, og blev løsladt i 2016.