Redaktionschef opgiver at anke dom i Se og Hør-sagen

Også Kim Bretov accepterer byrettens dom på seks måneders fængsel, som er betinget af samfundstjeneste

Kim Bretov. Foto: Privat
Kim Bretov. Foto: Privat
Følg Krimi

Tidligere redaktionschef på ugebladet Se og Hør Kim Bretov har besluttet ikke at anke byrettens dom på seks måneders fængsel.

Det oplyser hans forsvarer, advokat Poul Helmuth Petersen, torsdag.

Kim Bretov har tilstået, at han medvirkede til hacking, da en it-operatør i PBS/IBM skaffede fortrolige oplysninger om kendtes brug af kreditkort til ugebladet.

Ligesom Lise Bondesen, tidligere nyhedschef og redaktionssekretær på ugebladet, blev han 25. august straffet med fængsel i seks måneder - som dog er gjort betinget af, at de udfører 120 timers samfundstjeneste.

Nu har Kim Bretov på linje med Bondesen altså besluttet at sige stop. Han havde ellers mulighed for at gå videre til Østre Landsret for at få mildnet sanktionen.

Også Aller Media A/S har accepteret byrettens dom - en rekordstor bøde på 10 millioner kroner.

Første forklaringer i Se og Hør-sagen: Qvortrup var vildt begejstret for kilde

Fredag indledes straffesagen mod seks tiltalte, som nægter sig skyldige. It-operatøren samt tre chefredaktører og to journalister er under anklage - heriblandt Henrik Qvortrup, Kim Henningsen og Per Ingdal.

Qvortrup beskyldes for at have haft en hovedrolle i affæren. Det var ham, der indgik det påståede kriminelle samarbejde med tys-tys kilden, påstår anklagemyndigheden.

Brian Sandberg offer i Se og Hør-sagen: Det er skræmmende

Under sagen skal både Lise Bondesen og Kim Bretov afgive forklaring som vidner. Her har de pligt til at tale sandt.

Også nogle af de kendte, som angiveligt blev eksponeret på baggrund af de følsomme oplysninger, skal svare på spørgsmål under sagen. Den behandles i september, oktober og november.

Se og Hør-dommen

Retten i Glostrup har torsdag sat første punktum i Se og Hør-sagen. Aller Media og en række tidligere an­satte på ugebladet Se og Hør er tiltalt for at have betalt en ansat hos PBS/IBM for at levere kreditkortoplysninger om kendte og kongelige personer.

Tirsdag har Aller Media og to eks-chefer fra Se og Hør fået dom i sagen:

* Aller Media A/S og to tidligere ansatte, tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov, havde ønsket at få deres sager afgjort som tilståelsessager. I retten kendte alle tre tiltalte sig skyldige.

* Aller Media og begge eks-ansatte var tiltalt for en paragraf i straffeloven om medvirken til hacking.

* De var derudover tiltalt for en paragraf om bestikkelse i den private sektor.

* Forholdene stod på i cirka 3,5 år fra 2008 til 2012, og tys tys-kilden skulle i denne periode have udleveret oplysninger mindst 662 gange.

* Retten fastsatte bøden til Aller Media A/S til 50 dagbøder à 200.000 kroner, altså i alt 10 millioner kroner.

* Begge de tidligere ansatte blev straffet med fængsel i seks måneder, som blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste.

* Retten lagde ved fastsættelsen af straffene vægt på, at forholdene blev begået systematisk over en meget lang periode og i et meget stort omfang. Desuden at der var tale om erhvervsmæssig anvendelse af de ulovligt indhentede oplysninger.

* Retten har også lagt vægt på den krænkelse, det medførte for de forurettede, at oplysningerne om private forhold blev videregivet og i et vist omfang offentliggjort.

* Der er for Lise Bondesen og Kim Bretov lagt vægt på, at de begge i hele perioden kendte til forholdet og selv modtog og videregav oplysninger til brug for artikler.

* Også at de begge havde ledende og betroede stillinger på redaktionen. De var også i en del af perioden med i den "inderkreds", der kendte til brugen af kilden.

* Det tæller dog som formildende omstændighed, at de ikke har været med til at indgå aftalen med den såkaldte tys tys-kilde eller har haft et overordnet ansvar for at fastholde aftalen.

* Sagen mod den ansatte i PBS/IBM og fem tidligere medarbejdere, herunder chefredaktører, ved Se og Hør behandles som domsmandssag ved retten i Glostrup og indledes den 9. september 2016.

* Der ventes dom sidst i november 2016.

Kilder: Retten I Glostrup

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+