Rederiet Clipper undgår skattesag om 20 millioner

Anklagemyndigheden dropper sag om overtrædelse af kildeskatteloven. Sagen er vanskelig, siger advokaturchef

Rederiet Clipper slipper for at blive anklaget for at have snydt statskassen for 20 millioner kroner i forbindelse med en særlig aflønning af ansatte.

Det er anklagemyndigheden i Københavns Politi, som onsdag oplyser til Ritzau, at man har opgivet at rejse en straffesag mod Clipper Group.

- Det skyldes en samlet vurdering, siger advokaturchef Henrik Helmer Steen.

- Vi har skullet afveje en række forhold over for hinanden, og konklusionen er blevet, at vi ikke mener at kunne løfte bevisbyrden, forklarer han.

Sagen har ligget hos Skat og anklagemyndigheden i flere år.

Et særligt projekt hos Skat, Money Transfer, afslørede, at mange medarbejdere i rederiet i 2006 og 2007 havde fået bonusser uden om de danske skattemyndigheder. Pengene blev udbetalt af rederiets moderselskab på Bahamas.

Et stort antal ansatte havde ikke opgivet indtægten til Skat, og der blev rejst sager mod cirka 200 personer.

En del blev henlagt. Men nogle blev overgivet til politiet, og straffesager endte med ubetinget fængsel og betragtelige bøder.

Den udgang på sagen beklagede direktør Per Gullestrup meget i 2011.

- Når vi har udbetalt bonus til de ansatte, har vi samtidig gjort dem opmærksom på, at de selv skulle opgive beløbet til Skat, udtalte han.

Men politiet sigtede også selskabet Clipper Management for groft uagtsomt at have overtrådt kildeskatteloven.

Man havde ikke indeholdt a-skat af bonusbeløb på 120 millioner kroner, lød påstanden. På den måde gik statskassen glip af 20 millioner kroner, og Skat krævede en bøde på to millioner kroner.

I adskillige måneder har anklagemyndigheden overvejet spørgsmålet, og det er altså blevet til en nedadvendt tommelfinger.

- Når man går ned i materien, er det en vanskelig sag, siger advokaturchef Henrik Helmer Steen. Blandt andet havde revisoren sagt god for fremgangsmåden, oplyser han.