Regeringstoppen i ghetto: Sådan forbereder politiet sig

Massiv politibeskyttelse, når regeringstoppen går gennem berygtet ghetto for at tale dunder mod ghettoer

Det er ikke første gang politikere besøger Mjølnerparken. Her er Dansk Foklepartis Peter Skaarup på besøg i 2015.

Når Statsminister Løkke (V) med integrationsminister Støjberg (V), justitsminister Pape (K) og fem andre ministre i dag går gennem Mjølnerparken for i stedets beboerhus at præsentere et allerede stærkt omdiskuteret ghetto-udspil, vil det næppe gå stille for sig.

Mjølnerparkens beboere har oplyst om, at de vil demonstrere mod det, de betegner 'rækkevis af diskriminerende forslag, som indskrænker demokratiet for specifikke grupper, der bor i områder som Mjølnerparken.'

Gruppen vil sammen med et stort presse-opbud følge ministrene til beboerhuset - og Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET) er helt oppe på mærkerne for at undgå ballade og terror, fastslår Hans Jørgen Bonnichsen, fhv. operation chef i PET.

- Et sådan arrangement med otte ministre på sådan en lokation bliver gennemført i meget tæt samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste, som nøje har vurderet, hvad risikoen er for uro og andre ubehageligheder, siger han.

Han tvivler på, at der vil være en talstærk politistyrke synligt tilstede.

- Men der vil være en helt tilstrækkelig politi-dækning, som bliver suppleret af de enkelte ministres livvagter, og man har inden besøget screenet området, så det er rent for ubehageligheder, siger Bonnichsen.

Bonnichsen bider mærke i, at ministerierne først onsdag eftermiddag offentliggjorde, at Mjølnerparken skulle være scene for et politisk udspil, der skal bekæmpe steder som netop Mjølnerparken.

- Det er i sig selv en sikkerhedsforanstaltning at man ved sent at offentliggøre programmet undgår, at nogen får lang tid til at forberede noget uvelkomment.

Han siger, at det ville være helt utænkeligt, at politiet skulle fraråde ministerierne af blive væk fra Mjjølnerparken med henvisning til ensikkerhedsrisiko.

- Deres opgave er at sørge for, at der er sikkert, så det ville være en stor falliterklæring, siger Bonnichsen.

Han erindrer om Christiania-sagen, som endte med at koste den fhv. justitsminister Morten Bødskov (S) jobbet efter, Ekstra Bladet havde afsløret, hvordan den daværende PET-chef Jakob Scharf  på en lusket måde havde sørget for, at Pia Kjærsgaard (DF) udeblev Christiania - et besøg, som krævede en dyr sikkerhedsindsats.

Foto: Jens Dresling Dansk politik Forstå Christiania-sagen på tre minutter