Regnskovsdrabet: Dræbt med et skud i højre øje

Kys og klap på skulderen mellem de tre drabssigtede forud for grundlovsforhør, som nu afvikles for lukkede døre

De tre sigtede i sagen blev anholdt af tysk politi juleaften.
Foto: Foto: Peter Traunstein
De tre sigtede i sagen blev anholdt af tysk politi juleaften. Foto: Foto: Peter Traunstein

Ved du noget? Tip os på mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (alm. sms-takst)

RETTEN I RANDERS (Ekstra Bladet): Indtil 36-årige M som den sidste af de tre sigtede i sagen om drabet på en 30-årig mand 22. december ankom til retssal G ved Retten i Randers flankeret af flere civilklædte betjente, var stemningen trykket og anspændt.

Men ved Ms ankomst, hvor han først gav et kammeratligt klap på skulderen til 19-årige J, hvorefter han i rask gang fortsatte hen til sin kæreste, den 38-årige P, og gav hende et kys på panden, lettede trykket tydeligvis, og små smil og glimt i øjnene tog over hos den unge J og den kvindelige del - P - af den sigtede trio.

Drabsmistænkt trio satte sig ind i bil

Skudt på klos hold
Herefter fik Ekstra Bladet og de tre andre tilstedeværende medier kun lov til at høre dommer Lene Hjerrild læse sigtelserne op mod de tre, inden anklager Birgitte Ernst fik medhold i sin anmodning om, at dørene til retsmødet skulle lukkes for pressen og offentligheden af hensyn til den videre efterforskning.

Mistænkte i Randers-drab fremstilles for tysk dommer

Ifølge Østjyllands Politi sigtes de tre for i forening og efter forudgående aftale at have dræbt den 30-årige mand med et skud i offerets højre øje 22. december klokken 23.29 på parkeringspladsen foran den kendte turistattraktion Randers Regnskov i centrum af den kronjyske by.

Det dræbende skud skete ifølge anklager Birgitte Ernsts oplæsning af sigtelsen fra klos hold.

19-årige J og 38-årige P nægter sig begge skyldig i drabssigtelsen og den subsidiære sigtelse for besiddelse af et skarpladt våben.

36-årige M nægter sig ligeledes skyldig i drab, men erkender delvist sigtelsen for våbenbesiddelse.

Ifølge politiet flygtede danskerne efter drabet 22. december fra Randers og mod den tyske grænse. I Flensborg kunne tysk politi observere trioen, som steg ind i en hollandsk registeret bil ført af to hollændere.

Internt opgør
Godt 100 kilometer sydpå ved Neumünster blev bilen bragt til standsning af svært bevæbnede og specialtrænede tyske betjente. De to hollændere er efterfølgende blevet løsladt, mens danskerne blev fængslet.

Hvordan den efterlyste trio er kommet i kontakt med de hollandske mænd, og om de kendte hinanden i forvejen, det vil både tysk og dansk politi ikke oplyse.

Også motivet for drabet på den 30-årige iværksætter fra Randers er endnu ukendt.

Politiet har tidligere bekræftet, at den 30-årige havde aftalt mødet med de tre drabsmistænkte, men siden anholdelsen af trioen i Neumünster i Tyskland har dansk politi været sparsomme med oplysninger.

- Det er fortsat vores formodning, at drabet er relateret til et internt opgør i det kriminelle miljø, men derudover holder vi stadig kortene lidt tæt til kroppen, da vi ikke vil spænde ben for den omfattende efterforskning, vi fortsat er i gang med, siger efterforskningsleder René Raffo ved Østjyllands Politi.