Rekordbrand forventes slukket inden midnat

Branden i Faxe er nu aftaget så meget, at brandvæsenet forventer, at den er slukket ved udgangen af dette døgn

Selskabet, der ejer genbrugspladsen, har nu sat vagter på området, så tilskuere ikke kan komme ind. Billedet er fra fredagens brand (Foto: Per Rasmussen).
Selskabet, der ejer genbrugspladsen, har nu sat vagter på området, så tilskuere ikke kan komme ind. Billedet er fra fredagens brand (Foto: Per Rasmussen).
Følg Krimi

Brandvæsenet arbejder stadig ihærdigt på at slukke den voldsomme brand, der fredag opstod i en større bunke træ på Faxe Miljøanlæg.

Efterhånden er branden dog aftaget så meget, at den forventes slukket inden midnat.

- Den er brændt ned, fordi den har fået lov til at brænde ud. Vi regner med, at den er slukket ved udgangen af dette døgn, fortæller indsatsleder hos Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, Klaus Simonsen, til Ekstra Bladet.

Tre biler fra brandstationerne i Faxe er sammen med Beredskabsstyrelsen stadig på stedet, hvor slukningsarbejdet fortsætter for at forhindre, at branden breder sig.

Rekordbrand: Her er brandvæsnets teori

Glasskår kan være årsagen
Brandvæsenet arbejder fortsat ud fra teorien om, at en flaske eller et glasskår, som har ligget i solen, kan være årsagen til fredagens brand.

- Det kan altså være et glasskår eller en flaske, som solen har fået fat i, og som gør, at det antænder, siger Klaus Simonsen.

I løbet af lørdag og søndag blussede to mindre brande op på pladsen, og her er teorien en anden:

- Vi har haft nogle mindre brande rundt omkring på pladsen, hvor vi er lidt mere mistænksomme overfor, om det kunne væren nogen, der synes, de skulle skabe lidt mere spænding herude ved os, siger han og tilføjer, at politiet i løbet af mandag sender efterforskere ud til pladsen.

 Bare et døgn efter: Ny storbrand hærger i Faxe

Kontrolleret nedbrænding
Fredagens brand brød ud omkring klokken 10, men på grund af vind og vejrforhold udviklede den sig til en enorm brand, der truede bygninger på genbrugspladsen.

Brandvæsen fra Faxe, Næstved, Præstø, Haslev, Ringsted og Lellinge deltog i slukningsarbejdet, og brandvæsnet indkaldte assistance fra Beredskabsstyrelsen Sjælland.

Fredag aften bekræftede Carsten Hansen, vagtcentralssupervisor ved Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, at man havde droppet at slukke branden.

- Vi er nået til en fase, hvor der ikke længere er risiko for, at den breder sig. Så man er gået over til en kontrolleret nedbrænding, sagde han.

Over 100 brandfolk og 21 køretøjer indsat: - Største brand nogensinde

Beslutningen om at droppe slukningen var ifølge vagtcentralssupervisoren truffet på baggrund af flere faktorer. Dels en vurdering af branden, som var meget voldsom og svær at stoppe og så en vurdering af, hvad man ville bruge af ressourcer i et eventuelt forsøg.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind