Rekordstor dusør ved drabssag: Politiet har fået flere henvendelser

Københavns Politi har siden torsdag aften fået ti henvendelser i dagen om det bestialske drab på Cem Aydin for tre et halvt år siden

Følg Krimi

Den 19. januar 2012 blev den 21-årige gymnasieelev Cem Aydin tæsket ihjel af otte til ti gerningsmænd midt på åben gade på Frederiksberg.

Siden det bestialske drab har politiet været på fuldstændig bar bund i sagen.

Torsdag tog det hele lidt af en drejning, da familien til den afdøde Cem Aydin - i samarbejde med politiet med politiet - lovede en astronomisk dusør på en halv million kroner til vidner, der kunne komme med oplysninger, der kan være med til at opklare sagen.

Familie udlover stor dusør i drabssag

- Det store beløb har dog endnu ikke givet politiet spor, der kan give et gennembrud i sagen, siger efterforskningsleder ved Københavns Politi, Hans Erik Raben.

-  Der er desværre ikke noget gennembrud. Vi har fået 10 henvendelser i alt siden i aftes, men ikke noget, der bringer os videre. Den rigtige henvendelse har vi ikke fået endnu, siger han til TV 2.

Selv om man endnu ikke har fået noget afgørende gennembrud har efterforskningslederen stadig en tro på, at de på et tidspunkt kan få et gennembrud i den tre et halvt år gamle drabssag.

- Det har været svært, selvom vi har haft en langvarig indsats, så har vi ikke fundet den lille brik, der kan føre os videre. Vi har også brug for held, og det er som om gerningsmanden er sunket i jorden, siger Hans Erik Raben.

Tre år efter drab: - Find min brors morder

Søger sjælefred
Ekstra Bladet var torsdag på besøg i hos Cem Aydins storebror, Dogu, i hans lejlighed på Frederiksberg, hvor han fortalte om baggrunden for, at familien vælger at udlove en stor dusør til dem eller den, der kan hjælpe med at pågribe Cems drabsmænd.

- Vi søger sjælefred. Og det er mit håb, at enten en af gerningsmændene eller nogen i deres omgangskreds også søger sjælefred. Min lillebror blev dræbt, og det er jo en meget alvorlig ting, som burde plage dem også, sagde storebroren.

Dogu Aydin fortalte, hvordan det umotiverede overfald stadig forfølger familien her tre et halvt år senere, og at pågribelsen af gerningsmændene vil have vital betydning for, at familien kan komme videre i deres liv.

- Vi vil bare gerne have en afklaring og at retfærdigheden sker fyldest, så min bror kan hvile i fred samtidig med, at vi kan koncentrere os om at savne vores bror og søn.  Det er vores største ønske. Og kun det kan bringe os videre til at leve med savnet som det eneste, siger storebroren.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU