Rekordstor fangst: Beslaglægger 15 millioner cigaretter

Der er tale om den største beslaglæggelse i de senere år, lyder det fra Skattestyrelsen

Foto: Skattestyrelsen
Foto: Skattestyrelsen
Følg Krimi

Skattestyrelsen gjorde i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi og Toldstyrelsen et rekordstort fund, da man 27. september i år beslaglagde 15 millioner cigaretter.

Cigaretterne af mærket Forman blev beslaglagt, idet modtageren ikke havde betalt afgifter af cigaretterne. Den samlede manglende betaling er foreløbigt opgjort til 26 millioner kroner.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

De mange cigaretter blev fundet, da politiet stoppede en polsk lastbil nær Frøslev grænse på baggrund af et tip fra Skattestyrelsen.

- Der er tale om den største beslaglæggelse, som vi har foretaget inden for de senere år. Beslaglæggelsen kunne kun lade sig gøre, fordi vi har overvåget forsendelsen i vores systemer, siden den forlod Sydeuropa. Så da Syd- og Sønderjyllands Politi kontaktede os og sagde, at de havde stoppet lastbilen, var vi ude og beslaglægge hele forsendelsen, siger Anne Sofie Hedemann, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

I den aktuelle sag havde den danske virksomhed, der skulle modtage cigaretterne, ikke købt de nødvendige stempelmærker, der skal sættes på cigaretterne, så snart de ankommer til virksomheden. Det er disse mærker, der har en værdi af 26 millioner kroner.

Politiet roser det tætte samarbejde mellem styrelser og politi.

- Den rekordstore beslaglæggelse er et godt eksempel på, hvilken effekt det har, når myndighederne arbejder tæt sammen og deler viden og efterretninger for at imødegå ulovlig indførsel af cigaretter, pointerer politiinspektør Brian Fussing fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest).

Inden UKA Vest kan afslutte efterforskningen, skal Skattestyrelsen færdiggøre deres del af sagsbehandlingen.

Foto: Skattestyrelsen
Foto: Skattestyrelsen

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Lyt til Ekstra Bladets podcast 'Afhørt' om aktuelle krimi-sager. I denne uge handler det blandt andet om rockerklubben Satudarah, der har oprustet med medlemmer fra andre grupperinger.

Det er fuldstændig hat og brille

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.