Rengøringsmand får 12 års fængsel for revisordrab

31-årige Willy Dongmo Kenfack skal 12 år i fængsel for drab på en revisor på Østerbro i København

12 års fængsel.

Sådan lyder straffen til 31-årige Willy Dongmo Kenfack i Københavns Byret torsdag. Han udvises ligeledes fra Danmark. Kenfack blev tidligere på dagen kendt skyldig i drabet på en 70-årig revisor i maj sidste år.

Forbrydelsen skete i en erhvervsejendom på Østerbro i København, hvor den 31-årige tidligere havde arbejdet som rengøringsassistent.

Hvad der præcis lå forud for drabet, vides ikke, men da revisorens hustru senere på aftenen ankom til kontoret, blev hun mødt at et voldsomt syn.

På gulvet lå hendes mand, dræbt af over 50 stik og snit fra en kniv.

To uger senere blev Kenfack, der kommer fra det vestafrikanske land Cameroun, anholdt.

Nogle måneder senere fandt politiet en video på offerets mobiltelefon. Gerningsmanden havde filmet den 70-årige revisor, mens han lå på gulvet, hårdt såret og døende af de mange kniv- og stiksår.

Foto: Kenneth Meyer Krimi Drabsmand filmede døende offer med hans egen mobiltelefon
Foto: Mogens Flindt Krimi Direktør fandt bogholder myrdet: Genoplivning var ikke muligt

31-årige Kenfack har i retten nægtet sig skyldig i drabet og forklaret, at han var den første, der fandt revisoren, efter han var blevet overfaldet.

- Jeg ser, at der er noget, der skinner på gulvet. Det er blod. Jeg går ind på et kontor og ser, at han ligger med blod over det hele, har den nu drabsdømte Kenfack tidligere sagt i retten.

Drab straffes som udgangspunkt med 12 års fængsel.

Politiet efterlyser den dræbtes kortholder og pung og offentliggør disse billeder. Kortholderen er identisk med den dræbtes, mens pungen er næsten identisk bortset fra logoet i hjørnet. Foto: Kenneth Meyer og Politifotos Krimi Brutalt myrdet: Mangler flere personlige ejendele
Teknikere undersøgte gerningsstedet og har også været i gang i denne uge. Foto: Kenneth Meyer Krimi Drab på bogholder fortsat uopklaret: Vi går rundt som zombier

I sin procedure argumenterede anklager Søren Harbo dog for en fængselsstraf på 13 år.

- Retten bør overveje, om voldsomheden er en skærpende omstændighed, sagde Harbo til nævningetinget.

Forsvarsadvokat Ole Olsen mente derimod, at normalstraffen på 12 år ville være tilstrækkelig.

Anklagemyndigheden ville desuden have Kenfack, der har opholdt sig illegalt i Danmark, udvist. Det var forsvareren indforstået med.

Willy Dongmo Kenfack kom til Danmark i 2012 for at studere. Det begyndte han dog aldrig på og har i stedet haft adskillige mindre jobs.

Når han har afsonet sin fængselsstraf, vil han blive sendt tilbage til Cameroun med indrejseforbud i Danmark for bestandigt.

Den 31-årige bad efter dommen om betænkningstid i forhold til en eventuel anke til landsretten.