Annonce:
Annonce:

Retsmediciner om kirkedrab: Det er gået stærkt

Obduktionen af Jannie Dam Reenberg peger på, at den 40-årige mor til tre ikke nåede at afværge sin drabsmand

Jannie Dam Reenberg blev dræbt af snitlæsioner mod halsen. Privatfoto
Jannie Dam Reenberg blev dræbt af snitlæsioner mod halsen. Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

Der blev hverken fundet afværgelæsioner på underarme eller hænderne af Jannie Dam Reenberg, da retsmedicinere i december sidste år foretog en obduktion af den dræbte 40-årige mor til tre.

Det fortæller en retsmediciner, som i dag har afgivet forklaring til retten, hvor Jannie Dam Reenbergs 68-årige separerede ægtemand sidder anklaget for drab.

Obduktionen slår samtidig fast, at den 40-årige kvinde blev dræbt af et knivsnit, som først skar igennem huden ved kvindens strube og derefter fortsatte videre igennem en halspulsåre og ind til den ene nakkevirkel. Her blev en tværtap på knoglen også skåret over.

- De manglede afværgelæsioner tyder på, at det er gået hurtigt, lød forklaringen fra den retsmedicinske overlæge, som også vurderede, at det kræver 'en vis kraft' at skære igennem dele af en nakkehvirvel.

Annonce:

Kirkemedarbejder fandt dræbte Jannie: Der var ingen tvivl om, at hun var død

Under retsmødet kom det også frem, at liget af Jannie Dam Reenberg blev fundet liggende ved siden af en stol på kirkekontoret ved Sneslev Kirke, hvor hun arbejdede som kirkegraver.

Det er anklagemyndighedens teori, at kvinden formentlig blev overrasket af sin gerningsmand, da hun sad på stolen i kontoret.

Den 40-årige kvinde blev fundet dræbt 30. december sidste år. Her fandt formanden for kirkens meninghedsråd Jannie Dam Reenberh liggende på gulvet af kirkekonteret.

- Jeg skynder mig hen til hende for at se, om hun er besvimet. Jeg skubber til hendes ben, men der var ingen tvivl om, at hun var død, fortalte formanden til retten tidligere i dag. 

Tiltalt for drab på ekskone: Jeg var ikke jaloux over ny kæreste

Annonce:

Den 68-årige mand, som sidder tiltalt for drabet, har været gift med Jannie Dam Reenberg i fem år. To uger før hendes død, valgte den 40-årige kvinde dog at forlade ægteskabet til fordel for en ny kæreste.

Men de to skiltes på god fod, har den 68-årige, som nægter sig skyldig i drabsanklagen, forklaret til retten.

Nævning sendt hjem i sag om kirkedrab

- Jeg holdt af hende. Hun havde gjort mange gode ting for mig, så det er ikke noget, man bare smider væk. Jeg var slet ikke sur på hende, lød det fra den 68-årige mand, som afmålt og fattet afgav forklaring til retten tidligere i dag.

Der er afsat fem retsdage til drabssagen, som forventes afsluttet 21. oktober.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: