Retsmediciner: - Usikker dødsårsag

Kamillas lig var så svært medtaget, at retsmedicinerne ikke er 100 sikre på dødsårsagen

Vice-statsobducent Peter Thiis Knudsen: - Ligets nedbrudte tilstand og manglende organer gjorde det svært at fastslå dødsårsagen. (Foto: Ernst van Norde)
Vice-statsobducent Peter Thiis Knudsen: - Ligets nedbrudte tilstand og manglende organer gjorde det svært at fastslå dødsårsagen. (Foto: Ernst van Norde)

Efter 11 døgn i et krat midt i sidste sommers hedebølge var den 21-årige Kamilla Hantuschs lig så medtaget af forrådnelse, at det var næsten umuligt at drage konklusioner efter obduktionen.

Det forklarede vicestatsobducent Peter Thiis Knudsen fra Odense Universitet i dag som vidne ved retten i Sønderborg. Han var den første retsmediciner, som 30. juli sidste år undersøgte Kamillas lig i et buskads nogle meter fra en E45-tilkørsel mellem Aabenraa og Padborg.

- Liget var meget svært medtaget af at have ligget ubeskyttet i det fri. Vi har haft vanskeligt ved at konkludere noget med sikkerhed ud fra obduktionen, sagde han.

- Derfor må jeg tage betydelige forbehold som følge af ligets tilstand, sagde han.

Lisbeth Hantusch Krimi Kamillas mor: - Hun blev kontrolleret

Lisbeth Hantusch Krimi Kamillas mor: - Hun blev kontrolleret Flere gange i løbet af de 11 døgn, Kamillas lig lå i en græsrabat ved motorvej E45, kiggede hendes eks-kæreste forbi stedet. (Privatfoto) Krimi Holdt øje med Kamillas lig i dagevis

Lisbeth Hantusch Krimi Kamillas mor: - Hun blev kontrolleret Flere gange i løbet af de 11 døgn, Kamillas lig lå i en græsrabat ved motorvej E45, kiggede hendes eks-kæreste forbi stedet. (Privatfoto) Krimi Holdt øje med Kamillas lig i dagevis Kamilla Hantusch kæmpede forgæves for sit liv. (Politifoto) Krimi Kamilla slog fra sig, før hun døde

Det eneste tegn, der kunne indikere et voldeligt angreb mod Kamillas hals, er en læsion på et stykke af offerets skjoldbrusk. En karakteristisk læsion ved død som følge af kværkning.

- Men i den konkrete sag er det meget usikkert at drage konklusioner på den baggrund. Jeg kan ikke sige, at der definitivt er tale om tegn på vold, sagde obducenten.

- Kan man udelukke andre dødsårsager, spurgte den tiltaltes forsvarer Erbil Kaya.

- Nej, alene på grund af de manglende organer. Hun kunne i princippet have haft en hjertefejl, men det kan vi ikke undersøge, fordi der ikke var et hjerte til stede. Havde liget været mere intakt, kunne vi også have fundet andre indikationer f.eks. punktformede blødninger i øjnene, sagde retsmedicineren.

 

1 af 2 Kamilla Hantusch døde ved vold mod halsen, men den præcise dødsårsag ligger ikke 100 procent fast. (Foto: Politiet)
2 af 2 Vice-statsobducent Peter Thiis Knudsen: - Ligets nedbrudte tilstand og manglende organer gjorde det svært at fastslå dødsårsagen. (Foto: Ernst van Norde)