Retssagen mod Cosby begyndt: Mistænkt for at bedøve og voldtage kvinde

Skuespillerens eftermæle som far, ægtefælle og skuespiller står i den grad på spil

Foto: Matt Slocum/AP
Foto: Matt Slocum/AP
Følg Krimi

I disse timer begynder retssagen mod den 79-årige engang så folkekære amerikanske skuespiller Bill Cosby.

Bill Cosby ankom for kort tid siden under stor presse-bevågenhed til retsbygningen i Montgomery County, hvor han i værste fald risikerer at blive dømt for at have bedøvet og voldtaget en kvinde i 2004.

Keshia Knight Pulliam, 38, som spillede datteren Rudy Huxtable i 'The Cosby Show,' sekunderede den aldrende skuespiller og genoplivede dermed minder om Cosby's tid som hele USA's far.

Skuespillerens eftermæle som far, ægtefælle og skuespiller står i den grad på spil - alt afhængig af, hvad udfaldet af retssagen bliver.

Bill Cosby agter ikke at lade sig krydsforhøre af anklageren. Han frygter efter eget udsagn at blive misforstået i kampens hede.

'Jeg blev bedøvet'
Det er den 44-årige basketball manager, Andrea Constand, som anklager Cosby for at have bedøvet hende og herefter misbrugt hende seksuelt i Cosby's hjem i Pennsylvania.

Cosby selv erkender, at de to havde en 'romantisk' affære. Han erkender også, at han gav hende noget allergi-medicin forud for det seksuelle samvær.

Andrea Constand har til politiet forklaret, at hun blev omtåget og delvist mistede bevidstheden. Hun havde svært ved at kontrollere sine bevægelser og kunne ikke tale på grund af virkningen fra pilelrne.

Hun husker, hvordan Cosby havde stået bag en sofa og havde befølt hendes kønsdele.  Han havde også fået hende til at berøre hans penis. Hvad der ellers er sket, ved hun ikke.

Men næste morgen vågnede hun op og kunne konstatere at hendes brystholder var blevet åbnet.

Andrea Constand har aldrig tidligere afgivet forklaring i fuld offentlighed. Hendes vidneudsagn i retssagen afventes derfor med spænding.

Svage beviser
Der har tidligere været optræk til retssagen mellem Andrea Constand og Bill Cosby. Dengang nægtede dommeren dog at at give tilladelse til at retssagen kunne begynde. Han fandt beviserne for svage mod skuespilleren.

Men i 2014 kaldte komikeren Hannibal Buress Bill Cosby  for en regulær voldtægtsforbryder og så væltede det frem med amerikanske kvinder, som følte sig seksuelt misbrugte af Bill Cosby.

Over 50 kvinder  anklager Bill Cosby for seksuelt misbrug af forskellig  karakter.  Flere af kvinderne er mødt op for at følge retssagen.

Advokat Gloria Allred repræsenterer adskillige af de kvinder som påberåber sig at være ofre for Cosby's sexforbrydelser.

- Det er en historisk dag, konstaterer hun.

Cosby ankommer til retten i højt humør. Foto: Matt Slocum
Cosby ankommer til retten i højt humør. Foto: Matt Slocum
 

Den engang så populære fødselslæge i The Cosby Show (1984-1992) nægter pure, at han har gjort noget forkert.  Han beskylder kvinderne for at begå karaktermord mod ham.

Trækker racisme-kortet
Som noget nyt siger Cosby og hans familie nu også, at retssagen mod ham er en følge af racisme.

Dommer Steven O'Neil har forbudt medierne at fotografere og filme under retssagen, hvilket ellers er sædvane i USA under store sager.

Dommeren ønsker at undgå tilstande, som under retssagen mod O.J. Simpson.

Der går formentligt et par uger før dommen falder.

 

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.