Retten i dag: Retsmediciner gennemgår 'Drenge-Betinas' skader

Kampsportskyndige Betina Emilie Jensen fik 29 knivlæsioner, men drabsmand stoppede ikke ved knivstik

Når Københavns Byret i dag slår dørene op til det andet retsmøde i den opsigtsvækkende sag om Betina Emilie Jensen, der blev knivdræbt 26. november sidste år, vil retsmedicineren, der foretog obduktionen, i detaljer gennemgå skaderne på den 39-årige kvinde.

Af anklageskriftet i sagen fremgår det, at 39-årige Betina Emilie Jensen blev tildelt '29 stik- og snitlæsioner fordelt på brystkassen, i ansigtet, i halsen, i skuldrene, i armhulen, i albuen, i lårene, i hånden og i underarmen'.

Herudover er det ved et tidligere retsmøde kommet frem, at hun også blev slået i hovedet med en parfumeflaske. Under vidneafhøringen af retsmedicineren i dag vil det komme frem, om der er andre, hidtil ukendte skader.

Veninde så drabet på 'Drenge-Betina': Hun var trængt op i en krog

Den 29-årige mand, der førte kniven, har allerede erkendt, at han dræbte 'Drenge-Betina', som hun blev kaldt, men fastholder, at det var i nødværge.

Ved det skæbnesvangre møde mellem de to i en lejlighed på Hjulmagerstien på Amager kom det hurtigt til slagsmål, og ifølge den 29-årige, der hævder, at Drenge-Betina var den aggressive part, måtte han trække sin foldekniv for at få bygen af slag fra den tidligere thaiboksning-mester til at høre op.

Stak 'Drenge-Betina' ihjel: Jeg frygtede for mit liv

Betina Emilie Jensen var - lige som hendes 29-årige banemand er det - fra det kriminelle miljø omkring Christiania, og hendes færdigheder inden for kampsport havde vundet hende en vis respekt i miljøet.

Op til den aften, hvor hun blev dræbt, havde der været ondt blod mellem de to - ifølge den 39-årige fordi Betina havde ’stukket’ en fælles bekendt i forbindelse med en tidligere retssag. Meget tyder på, at den 29-årige også er notorisk voldsparat.

Af en tidligere dom over manden fremgår det, at han over en en periode på under 16 måneder i 2012-2013 blev taget med ulovlige knive hele seks gange.

Knivene var alle enhåndsbetjente foldeknive - samme type, som han brugte til at dræbe 'Drenge-Betina' med. Det var et knivstik i hjertet, der blev den 39-årige kvindes endeligt.

Politiet har også tidligere fundet pistoler og knojern hos den 29-årige. Da manden er beskyttet med navneforbud, kan Ekstra Bladet ikke beskrive hans tidligere domme nærmere.

Derfor blev 'Drenge-Betina' dræbt

Han er ifølge anklager Mette Marie Lorentzen så kriminel og farlig for sine omgivelser, at han kræves idømt forvaring - sammen med fængsel på livstid den hårdeste sanktionsmulighed i straffeloven.