Retten slår fast: Fynsk sexkrænker får landets hårdeste straf

42-årige Claus Jensen, også kendt som den fynske sexkrænker, ville have sin forvaringsdom lavet om til seks års fængsel - men den gik Østre Landsret ikke med til

Forstå sagen kort. (Foto: Ole Frederiksen/redigering: Martin Ekelund)

Manden i den røde bil, som går under det borgerlige navn Claus Jensen, skal formentlig sidde bag tremmer i rigtig mange år.

I hvert fald har Østre Landsret i Odense netop stadfæstet den forvaringsdom, han fik i retten i Odense sidste efterår. Det oplyser Østre Landsret i en pressemeddelelse. Heri står det også klart, at han er dømt i samme omfang som i byretten.

Forvaring er en af landets hårdeste straffe, fordi der ikke er nogen slutdato. Først når den forvaringsdømte ikke længere vurderes til at være til fare for sine omgivelser, bliver han lukket ud. Gennemsnittet for forvaringsfængslede er omkring 15 år bag tremmer, men der er tilfælde, hvor kriminelle har siddet fængslet i mere end 25 år.

Krimi Ville holde slaver i Fritzl-kælder

Claus Jensen er dømt for at have misbrugt to små piger i 2012, hvor han skabte panik blandt fynske forældre, da han kørte rundt i sin røde bil og kidnappede pigerne i to forskellige mindre byer.

Han blev dømt for at have frihedsberøvet pigerne, for at udsat dem for seksuelle overgreb og for at have forsøgt at voldtage en voksen kvinde. Derudover blev han dømt for overtrædelse af våbenloven, efter politiet fandt våben og sprængstoffer i hans hjem - og for at planlægge fremtidige voldtægter af børn.

I retten kom det frem, at den 42-årige mand, som tidligere hed Nis Bekker-Hansen, havde lejet en garage, som han ifølge anklageren og en dagbog, han skrev, havde planer om at indrette som voldtægtsgarage.

Claus Jensen, da han var på anklagebænken i retten i Odense. (Tegning: Jørgen Bitsch) Krimi Sexkrænkeren fra Fyn i landsretten: Vil slippe for forvaring

- De bliver sværere og sværere at få fat i. Næste gang jeg får en, så afleverer jeg hende ikke igen. Så laver jeg en Fritzl-kælder, lyder det i et af dagbogs-dokumenterne, som anklageren læste op i byretten.

Kælderen er en henvisning til østrigeren Josef Fritzl, som i 2008 tilstod, at han havde holdt sin datter Elisabeth indespærret i en lydtæt kælder under familiens hus i 24 år.

- Jeg kunne godt finde på at beholde dem i flere måneder, beskrev Claus Jensen i dagbogen, hvor han også opfordrer sig selv til at ’udleve sine mørkeste fantasier’.

Under det meste af retssagen sad Claus Jensen med front mod sin forsvarer og ryggen mod tilhørerne i Retten i Odense. Den sorte kasket var trukket godt ned i ansigtet på ham. (Tegning: Jørgen Bitsch) Krimi Psykolog om sexkrænkeren: - Han er giftig

Selv fastholdt Claus Jensen - også i landsretten - at han befandt sig i en psykose, da han begik overgrebene og skrev notaterne i dagbogen, heriblandt idéen om voldtægtsgaragen. Hans forsvarer Linda Christensen ville derfor have dagbogen kasseret som bevis.

- Jeg mener, at der er nogle juridiske betingelser, der skal opfyldes, hvis man skal dømmes for forsøg (på voldtægt, frihedsberøvelse mm.). Det mener jeg ikke, at de er i det her tilfælde, siger forsvarsadvokaten til Ritzau.

Hun forsøgte at få straffen ændret til seks års fængsel.