Richard voldtog gadebørn gennem otte år: Derfor gjorde jeg det

Den 30-årige brite har voldtaget op mod 200 malaysiske gadebørn. Han mener, at det er hans umodenhed, der fik ham til at gøre det

30-årige Richard Huckle har erkendt sig skyldig i 71 anklagepunkter. (Foto: SWNS - MASONS - HEMEDIA)
30-årige Richard Huckle har erkendt sig skyldig i 71 anklagepunkter. (Foto: SWNS - MASONS - HEMEDIA)

Den 30-årige brite Richard Huckle sidder lige nu på anklagebænken i London, hvor han risikerer at blive dømt fængsel på livstid.

Gennem otte år har han nemlig gjort sig skyldig i at have voldtaget gadebørn i Malaysia i slumområder i hovedstaden Kuala Lumpur.

Den britiske anklagemyndighed har dog kun fundet frem til 23 af hans ofre, og ved retten i London står han tiltalt for 91 anklagepunkter, hvoraf han har erkendt sig skyldig i 71 af dem.

Ved retsssagen har han forholdt sig tavs, men fredag læste hans advokat en erklæring op på vegne af sin klient.

- Jeg er åben og villig til at blive rehabiliteret fra denne her krænkende opførsel. Jeg vil ikke være en martyr af sexturismen i Malaysia. Alr jeg har gjort er en konsekvens af min egen umodenhed, sagde han igennem sin advokat i retten ifølge The Independent.

- Jeg fortryder inderligt, det der er sket, og jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at rehabilitere mig selv, lød ordene i retten.

Var frivillig
Richard Huckle begik de mange overgreb, mens han var frivillig i det kristne miljø i Malaysia hovedstad. Ofrene var oftest gadebørn, og den yngste menes at være helt ned til seks måneder gammel-,

30-årige Richard Huckle har erkendt sig skyldig i 71 anklagepunkter. (Foto: SWNS - MASONS - HEMEDIA) Krimi Pralede på nettet: Richard voldtog gadebørn gennem 8 år

Efterfølgende lagde han fotos ud på en hjemmeside, som er svært tilgængelig, og som ofte anvendes til kriminelle aktiviteter.

- Han er en af de mest beregnende og manipulerende pædofile, som jeg har mødt, siger den britiske efterforsker Matthew Long fra det britiske National Crime Agency (NCA).

Under retssagen er det kommet frem, at den 30-årige over en periode på otte år målrettet forgreb sig på udsatte børn. Han udgav sig skiftevis for at være studerende, fotograf og engelsklærer.

Huckle skrev også en vejledning til andre, som ville forgribe sig på børn, hvilket han agtede at tjene penge på.

- Fattige børn er helt klart meget lettere at forføre end vestlige middelklassebørn, sagde Huckle under en chat på internettet.

Pralede på nettet
Den 30-årige blev afsløret gennem en australsk efterforskning. På en af de hjemmesider efterforskerne fandt frem til, pralede han højlydt over sine overgreb.

Han blev anholdt i december 2014, hvor han var på vej hjem til sine forældre i Kent. Efterfølgende fandt man mere end 20.000 overgrebsbilleder af børn på hans krypterede computer.

Under efterforskningen fandt politiet ligeledes en oversigt, hvor Huckle havde skrevet detaljer om overgreb mod ikke mindre end 191 ofre.

Der falder dom i sagen mandag formiddag.