Rigmandssøn dræbte fire: Forsøgte at flygte forklædt med mor

Den 18-årige Ethan Couch, som for to år siden blev firedobbelt trafikmorder, er blevet anholdt sammen med sin mor, efter de forsøgte at flygte til Mexico

Han blev kendt for to år siden, da han slap med en betinget fængselsdom, selvom han i spritstiv tilstand kørte fire fodgængere i hjel.

Ifølge dommeren var det således en formildende omstændighed, at han forældre var rige og ikke havde opdraget til at tænke på andre.

Men 18-årige Ethan Couch, som den firedobbelte trafikmorder hedder, kunne tilsyneladende ikke opføre sig helt som man skulle under sin prøveperiode, hvorfor han valgte at flygte fra myndighederne sammen med sin mor. Det skriver AP.

En video af rigmandsønnen til en drukfest fik således myndighederne til at undersøge ham, da alkohol i hans blod kunne udløse en fængselsstraf på fire måneder. Han dukkede samtidig ikke op til en aftale i forbindelse med sin prøvetid.

Anholdt i Mexico

Siden november har de to familiemedlemmer derfor været forsvundet, men i går blev de anholdt på et mexicansk ferieresort.

Politiet betalte 5.000 dollars for oplysninger om den flygtede Ethan Couch. (Foto: Politifoto/AP)
Politiet betalte 5.000 dollars for oplysninger om den flygtede Ethan Couch. (Foto: Politifoto/AP)
 

Ethan Couch, som normalt er lyshåret, havde i forbindelse med flugten fået farvet både sit hår og skæg helt sort. Men myndighederne opdagede alligevel, at det var ham.

- De havde planlagt at forsvinde. De havde endda afholdt noget, der lignede en farvelfest, før de forlod byen, siger sheriff Dee Anderson ved Tarrant County til AP.

Hvis man er opdraget i en rig familie, hvor man har fået lov til at opføre sig som man har lyst til, og fået alt hvad man peger på, kan man ikke straffes for sine handlinger. Man kan ihvertfald ikke få fængselstraf for at slå fire mennesker ihjel i en brandert, mener en domstol i Texas. (Foto: Colourbox) nationen Dom: Firedobbelt trafikmorder for rig til fængsel

Pizza-opkald fik politiet på sporet

En opringning til et pizzeria afslørede dem angiveligt.

Men da politistyrkerne kom frem til den lejlighed i Puerto Vallarta, hvor opkaldet kom fra, var mor og søn forsvundet. En turistguide kunne dog hjælpe dem videre i sagen, hvilket førte dem til en ny lejlighed i samme område, som de begyndte at overvåge.

Her fandt de Ethan og Tonya Couch. De to flygtninge ville dog ikke indrømme, hvem de var, eller at de havde noget id på sig.

Moderen Tonya Couch. Det vides ikke, om faderen har været med til at skjule mor og søn, men ingen andre er sigtet i sagen. (Foto: Politifoto/AP)
Moderen Tonya Couch. Det vides ikke, om faderen har været med til at skjule mor og søn, men ingen andre er sigtet i sagen. (Foto: Politifoto/AP)
 

Moderen kan nu se frem til en fængselsstraf på to til ti år for at hindre en pågribelse. Sønnen kan se frem til fire måneders fængsel og en prøvetid på ti år. Hvis han ikke opfører sig ordentligt her, kan han ende med at få ti år pr. dræbte.

Det er dog kun, hvis hans sag kan blive overført til en domstol for folk over 18 år. Tidligere blev han således dømt til en ungdomsdomstol .