Rigsadvokat vil have ankebommert for Højesteret

Ankesag fra Bagmandspolitiet afvist på grund af forsinkede breve. Anklager vil have sagen for Højesteret

Følg Krimi

For to uger siden afviste Vestre Landsret Bagmandspolitiets anke af en sag mod syv ledende bankansatte, fordi ankebrevene kom for sent af sted.

Det synes anklagemyndigheden ikke er rimeligt og vil nu have Højesteret til at se på sagen.

- Rigsadvokat ønsker fortolkning af brevregler i Ebh-sag afprøvet i Højesteret, skriver Rigsadvokaten på Twitter torsdag aften.

Glemte breve forpurrer anke i sag om kursfup

- Afvisning af anklagemyndighedens anke er principiel - hvor bogstaveligt skal retsvæsnet følge firkantede brevregler? hedder det videre.

Det er den såkaldte Ebh-sag, det hele drejer sig om. Her var syv ledende bankfolk fra Ebh Bank, Sparekassen Kronjylland og Morsø Sparekasse tiltalt for kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri.

Den 1. juli blev alle syv frifundet ved Retten i Hjørring.

Bankfolk dømt: Skal betale 90 millioner

Bagmandspolitiet besluttede sig for at anke sagen til Vestre Landsret. Det skulle ske senest 15. juli, men på grund af en fejl skete det først den 16. juli.

- Det forhold, at genparterne blev sendt per mail til forsvarerne den 15. juli 2015 og af politiet blev afleveret til de tiltalte den 16. juli 2015, kan ikke indebære en fravigelse af kravet om, at brevene skal være sendt den 15. juli 2015, skrev landsretten.

Bagmandspolitiet dropper kæmpesag om kursmanipulation

Ifølge medarbejderne hos statsadvokaten var brevene til de tiltalte gjort klar til afsendelse den 15. juli 2015 omkring klokken 14 og lagt i statsadvokaturens postrum.

Herfra er det usikkert, hvad der er sket, men brevene kom altså ikke af sted til tiden.

Anklagemyndighedens kommunikationschef, Mikkel Thastum, har tidligere oplyst, at anklagemyndigheden har indført nye procedurer, så fejl i postgangen ikke en anden gang skulle få konsekvenser for ankesager. De nye arbejdsgange er fra i år.

Postbud i bommert: Bankbosser kan slippe for retssag

- Allerede tidligere på året har vi indført nye procedurer, således at der ikke fremover vil kunne opstå en lignende situation, hvor det får betydning for ankesagen, at postvæsnet begår fejl ved afhentning af breve, sagde Mikkel Thastum.

Nu vil anklagemyndigheden altså have Højesteret til at vurdere, om landsretten gjorde ret i at afvise anken. Det kræver dog først en tilladelse fra Procesbevillingsnævnet, der skal afgøre, om sagen er principiel nok til landets højeste domstol.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+