Rigspolitiet indleder undersøgelse efter bestikkelsessag

- Det er åbenlyst en sag, som vi betragter med meget stor alvor, lyder det fra Rigspolitiet

En ansat fra Rigspolitiet er involveret i den påståede bestikkelsessag, og det får nu Rigspolitiet til at indlede en intern undersøgelse.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Det er åbenlyst en sag, som vi betragter med meget stor alvor. Indtil der foreligger en afklaring af, hvad der er foregået, har Rigspolitiet ikke yderligere kommentarer, siger økonomidirektør i Rigspolitiet, Nikolaj Veje, i pressemeddelelsen.

Tirsdag kom det frem, at 13 personer er sigtet i en bestikkelsessag på Lolland-Falster og i Region Sjælland.

Natten til onsdag besluttede Retten i Nykøbing Falster at varetægtsfængsle seks personer efter et mere end 13 timer langt grundlovsforhør.

Samtlige seks, hvoraf én er ansat i Rigspolitiet og én i Region Sjælland, har på stedet kæret kendelsen om fængsling til Østre Landsret.

De to er sigtet for at have modtaget bestikkelse fra to it-firmaer, mens fire andre er sigtet for at yde bestikkelse.

De fire er medarbejdere i to it-firmaer, hvoraf det ene er Atea A/S.

Angiveligt skal der på en særskilt konto i Atea være stillet mindst en million kroner til rådighed for de offentligt ansatte.

Undersøgelsen skal afklare, om der er foregået uregelmæssigheder i forbindelse med vedkommendes ansættelse i politiet, lyder det i pressemeddelelsen fra Rigspolitiet.

Sigtelserne i sagen er rejst efter straffelovens paragraf 122 og 144, som drejer sig om henholdsvis at yde og modtage bestikkelse inden for det offentlige.