Rikke delte billede af blotter og fik bøde: Nu må hun på pinebænken

Fredag var Rikke Louise Andersen i retten, fordi hun havde delt et billede af sin datters blotter. Men hun blev ikke meget klogere

Rikke har nu været i retten, fordi hun delte et billede af en blotter på Facebook. Foto: Privat
Rikke har nu været i retten, fordi hun delte et billede af en blotter på Facebook. Foto: Privat
Følg Krimi

Rikke Louise Andersens sag har den seneste uge skabt stort debat.

Moren stod tiltalt for at have overtrådt persondataloven, fordi hun havde delt et billede af den mand, der havde blottet sig foran hendes datter.

Det fik hun i efteråret en bøde på 5000 kroner for. Blotteren slap med at skulle betale det halve, 2500 kroner, og derfor er Rikke Louise Andersen rasende og nægter at betale bøden.

- Jeg var jo stiktosset. Så jeg informerede politiet om, at jeg ikke havde intentioner om at betale den bøde. Det kommer ikke til at ske, forklarer hun.

Rikke delte billede af blotter: Hun kommer til at betale bøden

Derfor endte sagen i retten, men nu må Rikke Louise Andersen en uge på pinebænken, da dommeren skulle bruge en uge på sin afgørelse.

Det fortæller Rikke Louise Andersen til Ekstra Bladet kort efter retsmødet.

- Jeg havde det rigtig skidt, da jeg blev fremstillet som en forbryder i retten. Derfor måtte jeg også lige tage to minutters pause, fordi jeg havde det dårligt. Det er ikke fedt at sidde i sådan en situation, siger Rikke Louise Andersen til Ekstra Bladet.

Det samme bekræfter anklager Ulrik Birk Gotfredsen over for Ekstra Bladet.

- Jeg kan bekræfte, at dommeren har valgt at afvente med at afsige dom i sagen. Jeg ved ikke, hvorfor men nu må vi vente til på fredag, siger Ulrik Birk Gotfredsen til Ekstra Bladet.

Brug tiden bedre!
Rikke Louise Andersen er også en smule forundret over, at der bliver brugt så lang tid på hende.

- Jeg blev jo fremsat som en forbryder, og jeg skulle sidde foran dommeren og afgive min forklaring. Jeg må sige, at anklageren skal have ros for, at han havde brugt så lang tid på mig og min sag, og jeg ville ønske, at de brugte lige så lang tid, når det drejer sig om krænkelser mod børn, siger Rikke Louise Andersen til Ekstra Bladet.

- Hvordan kan det være, at du ikke bare betaler de 5000 kroner og får det ud af verden?

- Jeg gør det her for at vise, at der skal være retfærdighed i vores samfund. Det kan ikke være rigtigt, at man holder hånden over forbrydere, mens krænkere kan slippe af sted med at få en bøde på 2500 kroner. Min retsfølelse er virkelig blevet krænket på det her område.

- Nu skal jeg så fortælle det til min datter, og hun tror jo, at politiet er her for at passe på os. Men nu er det faktisk hendes mor, der er forbryderen. Hvorfor skal en der har krænket hende straffes mindre end hendes mor?, siger hun til Ekstra Bladet.

Opbakning
På Facebook har hun i en video tidligere ytret sin utilfredshed, og det var den video, der gav anledning til stor opmærksomhed. Her er hun blevet mødt med stor opbakning - også politisk.

Landets justitsminister, Søren Pape (K) skrev blandet andet følgende på Facebook:

’Det taler næsten for sig selv, for det ser selvfølgelig mærkeligt ud, at den mest alvorlige forbrydelse får den mildeste straf. Det skal vi have kigget nærmere på – ingen tvivl om det’.

Også Dansk Folkepartis Peter Kofoed har en klar holdning til sagen:

- Der skal ses på strafniveauet i denne type sager. Det er da påfaldende, at en kvinde offentliggør et overvågningsbillede og får dobbelt så høj straf som en mand, der egentlig har forårsaget hele sagen og blottet sig for flere børn, sagde han til TV2.

Sagen
Sagen tager udgangspunkt i august sidste år. Her bliver Rikkes Louise Andersens datter og veninde antastet af en blotter hele to gange. Første gang, da de står og sælger blommer ved den lokale Dagli’ Brugsen. De løber og gemmer sig, men da de kommer frem fra skjul, dukker blotteren op igen.

- Han hopper ud foran dem og trækker bukserne ned. Der står han så og svinger med sin tissemand, fortæller Rikke Louise Andersen til Ekstra Bladet.

Episoden bliver meldt til politiet, og Rikke får via omveje adgang til overvågningsbilleder af gerningsmanden. Billeder, hun vælger at dele på sin Facebook-profil med en opfordring til, at folk hjælper med at finde ham.

Det varer ikke længe, før blotteren bliver pågrebet af civile.

Den rigtige forbryder
Efter anholdelsen bliver Rikke ringet op af politiet. Men det viser sig at blive et meget anderledes opkald, end det hun har forventet.

- Det første, de lægger vægt på, er, at det, jeg har gjort, er ulovligt. Jeg er sgu ikke tilfreds med sådan en udmelding, så jeg siger, at hvis det er det, de har tænkt sig at bruge tiden på, så har vi ikke mere at snakke om, fortæller hun til Ekstra Bladet

Rikke bliver sigtet for at have overtrådt persondataloven. Hun bliver idømt en bøde på 5000 kroner, mens blotteren blot skal betale det halve: 10 dagsbøder a’ 250 kroner.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.