Rikke tiltalt på ny i sag om blotter-billede: - Det er jo fuldstændig sindssygt!

Da en mand blottede sig for Rikke Louise Andersens datter, delte hun et billede af ham på Facebook og fik en bøde. For to uger siden blev hun frifundet, men nu bliver hun tiltalt igen

Rikke kan muligvis se frem til at aflægge Retten i Nykøbing Falster endnu et visit. Foto: Privat
Rikke kan muligvis se frem til at aflægge Retten i Nykøbing Falster endnu et visit. Foto: Privat
Følg Krimi

- Det er jo fuldstændig sindssygt!

Sådan siger Rikke Louise Andersen, der er hovedperson i en sag, som ingen ende vil tage.

Det hele startede, da Rikke Louise Andersen fik en bøde for at dele et billede af den mand, der havde blottet sig for hendes datter. Denne nægtede hun at betale, og måtte derfor svinge forbi Retten i Nykøbing Falster først i marts, hvor hun stod tiltalt for at overtræde persondataloven.

Efter en uges betænkningstid kom dommeren frem til, at Rikke Louise Andersen skulle frifindes, fordi hun var blevet tiltalt for den forkerte paragraf. Rikke kunne altså ånde lettet om.

Indtil nu. Fredag fortæller anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at man vælger at rejse fornyet tiltale af moderen:

- Vi skal have det slået fast med syv-tommersøm, at man ikke må dele billeder af andre på den måde på internettet, forklarer chefanklager Henriette Rosenborg Larsen.

Fik bøde for at vise blotter: Nu er hun frifundet

Uden ord
Da Ekstra Bladet fanger den tiltalte mor over telefon fredag formiddag, er hun lige blevet bekendt med den nye tiltale, og hun er mildest talt i chok.

- Jeg er pisse sur! Min advokat siger, at han aldrig nogensinde har været med til noget lignende. Jeg synes, det er at gøre grin med vores samfund og grine ofrene op i hovedet, siger hun.

Nu falder der dom i opsigtsvækkende sag: Rikke delte billede af blotter

Hun er ikke i tvivl om, at det fra anklagemyndighedens side udelukkende er et spørgsmål om at statuere et eksempel.

- Nu går de efter mig en gang til, bare fordi de ikke virkede første gang. Med andre sager kan folk få lov til at gå fri, fordi de bliver tiltalt for en forkert paragraf, men med en mor, der ønsker at hjælpe, så tager de de helt tunge skyts i brug. Jeg skal tydeligvis bare straffes, siger Rikke Louise Andersen.

Rikke delte billede af blotter: Hun kommer til at betale bøden

Chefanklager, Henriette Rosenborg Larsen, kan sagtens forstå Rikkes frustrationen, afviser, at anklagemyndigheden går personligt efter hende.

- Jeg kan sagtens forstå Rikkes frustration, når hun skal igennem det her igen, fordi vi har begået en fejl. Men faktum er, at hun jo selv har erkendt, at hun har lagt billederne op, og det kan vi ikke se igennem fingre med, siger hun og spørger retorisk:

- Skal vi lade en skyldig gå fri, bare fordi vi har begået en fejl?

Medieomtale afgørende
Sagen om Rikke Louise Andersen har været vidt omtalt i medierne, og det kan muligvis have haft indflydelse på, at hun nu er tiltalt atter engang.

- Sagen har fået så meget medieomtale, at vi vurderer, at der kan være skabt en forkert opfattelse blandt befolkningen om, at det her er lovligt. Det ville være et ødelæggende synspunkt at have, når vi bruger internettet så meget i vores dagligdag, forklarer Henriette Rosenborg Larsen.

- Havde I så ladet sagen ligge, hvis medierne ikke havde omtalt den?

- Hvis vi kunne være sikre på, at der ikke var skabt en forkert tro blandt befolkningen om, at dette er lovligt, kunne det godt være, at vi havde ladet den ligge. Men vi skal stadig huske, at alle er lige for loven, forklarer hun.

Butikken tiltales
Det er ikke kun Rikke Louise Andersen, der nu står til at betale en bøde. Anklagemyndigheden vælger i denne omgang også at tiltale den butik, som viste Rikke Louise Andersen overvågningsbilleder af blotteren.

- Vi har drøftet det med advokaten og datatilsynet, som fortæller, at butikskæden har et ansvar, og derfor vælger vi også at udstede en bøde til butikskæden, fortæller Henriette Rosenborg Larsen.

Både Rikke Louise Andersen og butikskæden kan forvente at skulle betale en bøde på 5000 kroner.

Retten igen
Bøden har Rikke Louise Andersen ingen intentioner om at betale. Hun er derfor mere end parat til at aflægge Retten i Nykøbing Falster endnu et visit.

- Nu er jeg virkeligt oppe på dupperne. Når jeg først vinder den her sag også, så kommer jeg efter dem. De skal bøde, for alt det psykiske pres, jeg har gennemgået på grund af det her, afslutter hun.

Rikke delte billede af blotter og fik bøde: Nu må hun på pinebænken

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.