Risikerer at blive udvist efter spritkørsel med 2,52 i promille

28-årig mand fra Ukraine har kørt spritkørsel to gange og været involveret i en alvorlig trafik-ulykke - nu vil anklager have ham smidt ud af Danmark

En 28-årig mand fra Ukraine risikerer nu at blive udvist af Danmark efter at være blevet knaldet to gange for spritkørsel og have været årsag til en alvorlig trafikulykke.

Det skriver jv.dk.

Dommer Niels Deichmann undlod mandag mod sædvane at afsige dom i sagen på grund af komplicerede juridiske forhold.

Den 28-årige mand fik i februar en bøde på 18.000 kroner for at have kørt spritkørsel. Kørekortet blev frakendt betinget. Tre måneder senere var den imidlertid gal igen.

Denne gang var promillen på hele 2,52. Det er på den baggrund, at anklager Kristen Ege vil have den tørstige mand smidt ud af landet.

Fortsatte med at køre
Efter denne spritkørsel fik manden sit kørekort inddraget på stedet. Alligevel fortsatte manden med at køre bil, som om intet var hændt.

Den 11. juli var han ifølge jv.dk involveret i en alvorlig trafikulykke. Her havde ukraineren dog ikke sprit i blodet.

I et vejkryds overholdt manden ikke sin vigepligt og kørte direkte ud foran en kvinde, som var på vej fra Aabenraa til Løgumkloster. Kvinden havde ikke mulighed for at undgå sammenstødet. Hun blev så hårdt kvæstet ved ulykken, at hun har måttet søge andet arbejde, oplyser jv.dk.

Den nu 28-årige mand kom første gang til Danmark i 2012, hvor han arbejdede som praktikant i landbruget i halvandet år. I 2016 vendte han tilbage til Danmark og fik arbejde som fodermester på en gård i Agerskov.

'Han udgør ingen trussel'
Han bor sammen med sin bror og dennes hustru.

Den tiltalte mands forsvarer, Jan Hansen, fastslog i retten, at en overtrædelse af færdselsloven ikke bør medføre en udvisning.

- Min klient udgør ingen trussel mod det danske samfund, sagde Jan Hansen i retten.

Der falder først dom i sagen på mandag.