Risikerer gigantisk bøde: Solgte falske iPhones på gaden i København

Importerede store mængder af falske telefoner og stjal de ægte fra en konkurrent, mener politiet

Det er telefoner som denne, at de tiltalte ifølge anklagen importerede falske kopier af. Foto: Apple
Det er telefoner som denne, at de tiltalte ifølge anklagen importerede falske kopier af. Foto: Apple

SENESTE: Begge tiltalte er frifundet i byretten

TIP OS: Kender du til sagen eller lignende sager? Fortæl din historie i en mail til tech@eb.dk

En spektakulær sag om en noget alternativ måde at sælge mobiltelefoner på oprulles netop nu ved en domsmandssag i København.

Her er to yngre mænd af anden etnisk herkomst end dansk tiltalt for omfattende salg af falske iPhones, et milliontyveri fra en konkurrent og moms- og skatteunddragelser for op til 9,9 millioner kroner.

Mændene nægter sig skyldige i sagen, hvor der er nedlagt navneforbud. Yderligere tre mænd er tiltalt i sagen, hvoraf den enes sag er afgjort, mens der lige nu kører en domsmandssag mod de to andre.

Adidas Yeezy sko er så populære, at forskellige modeller sælges for tusindvis af kroner på nettet. PR-foto. Krimi To 18-årige solgte modesko på nettet - men leverede aldrig

Kunne bryde i brand
Ifølge anklageskriftet importerede og solgte mændene i løbet af nogle få måneder i foråret 2013 flere hundrede falske iPhone 5.

Telefonerne blev solgt for cirka 2600 kroner stykket i en nu konkursramt mobilforretning på Vesterbro, men også ved personlige kontakter på Vesterbro og Nørrebro.

Da telefonerne er falske, risikerede køberne, at iPhonen kunne fejle og i værste fald bryde i brand. Og når der blev reklameret over fejl til Apple, blev køberne naturligvis afvist, da telefonerne var billige kopier.

Krimi Familie dømt for fusk med rejsekortet

Politiet: Stjal telefoner fra konkurrent
De lidt for opfindsomme 'forretningsfolk' handlede dog ikke alene med uægte varer. Anklagen går nemlig også på, at de narrede en chauffør fra GLS til at udlevere 1350 nye Nokia-telefoner til dem.

Det skete ved en mobilforretning, der ikke tilhørte dem. Telefonerne havde en værdi på cirka 1,6 millioner kroner og blev efter bedrageriet af chaufføren sendt til en virksomhed i Dubai.

Danskerne er vilde med at handle på nettet. Men 400.000 af dem blev alene sidste år narret for mere end 300 millioner kroner, vurderer revisionsfirmaet Deloitte. Foto: Kyle Grantham/AP Teknologi Webshoppen fra helvede: Her går det helt banananaz

Hentede byttet i vekselbureau
Begge risikerer nu både fængselsstraf og krav om erstatning til de svindlede parter. Hovedmanden er samtidig tiltalt for moms- og skatteunddragelse af op til 9,9 millioner kroner.

Det er ifølge politiet blandt andet sket ved, at han har udstedt 'ikke under 155 falske fakturaer', ligesom der er undladt momsindbetaling på salg for et meget stort millionbeløb. Der er heller ikke betalt bidrag og A-skat af et beløb på 7,3 millioner kroner.

11,6 millioner kroner i udbytte fra de strafbare forhold er i øvrigt via 49 bankoverførsler til et vekselbureau på Nørrebro vekslet til euro.

Hovedmanden kræves ifølge anklageskriftet idømt en tillægsbøde på 9,9 millioner kroner, ligesom han skal betale samme beløb i manglende moms og skat.

Samfund Mariann mødte kæreste online: - Han har lænset mig for alt

TIP OS: Kender du til sagen eller lignende sager? Fortæl din historie i en mail til tech@eb.dk

SENESTE: Begge tiltalte er frifundet i byretten