Rivejern og kontanter: Mand fængslet for jointproduktion

Køkkenredskaber førte politiet på sporet - 43-årig i grundlovsforhør

Betjentene ved politiets særlige Taskforce Pusherstreet - TFP - kiggede en ekstra gang, da de i går gennemførte en razzia på Frederiksberg hos en mand mistænkt for jointproduktion.

Ud over godt 450.000 kr i kontanter havde manden 71 rivejern i sit hjem.

Ud over gulerødder og rødbeder anvendes det klassiske køkkenredskab også til masseproduktion af joints, hvor hele hashplader rives til smulder, hvorefter det blandes i større mængder tobak for til sidst at blive hældt i færdigproducerede jointhylstre.

Ganske sigende var det også et rivejern, der førte politiet på sporet af den 43-årige mand.

- Det var i januar, at betjente fik øje på en mand, der er formodet medarbejder i en af hashboderne i Pusherstreet, fortæller Dannie Rise, chef for TFP.

Manden kom ud fra et hus på Christiania og gik over til en bil. Her tog han noget, som politiet formodede var plade hash. Manden forsvandt derefter ud af syne.

Betjentene kiggede derfor nøjere på bilen, hvor de fandt et rivejern samt en kogeplade og nogle andre ting, der også kan anvendes til jointproduktion.

- Bilen lugtede også kraftigt af hash, fortæller Rise.

- Derefter brugte vi lidt tid på at finde ud af, hvem den pågældende person er. Efterforskningen førte os til den person på Frederiksberg, hvor ransagningen blev gennemført, fortæller Rise.

Ud over penge og rivejern fandt politiet også 250 gram hash samt en mindre mængde pot.

Desuden også andre remedier, der kan bruges til joint-produktion. Blandt andet tre kilo tobak.

I forbindelse med ransagningen har manden fået konfiskeret sin BMW og nogle designermøbler.

Mandens thailandske kone er også anholdt og varetægtsfængslet.