Rocker efter ung mands død: - Han rodede med revolver

Et 27-årigt medlem af Bandidos nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab. Han ville forhindre at ung mand kom til skade med revolver, forklarede han i retten

Ekstra Bladet havde en reporter til stede i retten. Få sagen forklaret her
Følg Krimi

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Det er en ulykkelig sag om en ung mands pludselige død, som retten skal tage stilling til i disse dage.

En 27-årig Bandidos-rocker sidder tiltalt for uagtsomt manddrab og for at være besiddelse af en revolver og en peberspray. Ved siden af ham i retten er hans 21-årige kammerat, der er tiltalt for at have skaffet revolveren af vejen.

I retten fortalte kammeraten, at han ikke havde nogen relation til Bandidos, da episoden udspillede sig, men at han nu er blevet prøvemedlem af rockergruppen.

Offeret, en 21-årig mand, var gode venner med de to tiltalte.

- Det var hans absolut bedste ven, der ville vise ham denne her revolver, lød det fra den 27-åriges forsvarsadvokat.

Sagen tog sin begyndelse en oktoberaften, hvor den 27-årige var kommet ud til sit værksted i Brøndby Strand. På kontoret havde han mødt den 21-årige nu afdøde og hans bror, der ville vise ham noget – en revolver.

Den 27-årige  forklarede i retten, at den unge mand havde taget våbnet frem og havde stået og rodet med den. På et tidspunkt havde han peget den ind mod sig selv, mens han prøvede at fjerne tromlen fra revolveren. Til sidst havde den 27-årige taget fat i revolveren.

- Det ser ret livsfarligt ud. Løbet peger ind mod ham selv. Jeg prøver at afværge og tager fat i den, og jeg tager et skridt bagud. På et tidspunkt går den af, og jeg tror egentlig bare, at jeg slipper den, forklarede den 27-årige i retten, mens tilhørerrækkerne var tæt besat af store tatoverede mænd.

- Efter at skuddene går af, opfatter jeg ikke så meget andet end, at nu skal han på hospitalet. Han siger nogle mærkelige boblelyde, forklarede den tiltalte.

Han og broderen til den 21-årige sårede kørte ham til Glostrup Sygehus, hvor han blev erklæret død efter tre kvarter.

Meldte sig selv til politiet
Efterfølgende blev den 27-årige og offerets bror afhørt af politiet. Ifølge anklageren forklarede de først, at den unge mand var blevet skudt ved Glostrup Station.

Senere skiftede de forklaring til, at de skulle have siddet i en bil på en parkeringsplads ved Brøndby Stadion. Mens offeret havde forladt bilen, skulle han have være blevet skudt af en ukendt gerningsmand.

Dagen efter uheldet ringede den 27-årige dog til politiet og fortalte, at han havde noget, han gerne ville fortælle.

Da han dukkede op på politistationen næste morgen fortalte han, at det var ham, der holdt  revolveren, da den gik af.

Han erkender de faktiske omstændigheder, men nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab.

Revolver lå gemt i græs
Den 27-åriges kammerat, der også er tiltalt i sagen, skulle ifølge anklageskriftet have skaffet revolveren af vejen ved at gemme den på Vestvolden ved Brøndby Strand.

Han nægtede at have gemt revolveren og sagde, at en person, som han ikke ville oplyse identiteten på, havde gemt revolveren. Senere havde den tiltalte dog fået en ordre om, at vågnet skulle findes af politiet, fordi det ville gavne den 27-åriges sag.

Derfor ringede den 21-årige anonymt politiet og fortalte, at der lå et skydevåben på Vestvolden. Efterfølgende fattede politiet interesse for den 21-årige, og det ledte altså til, at han blev sigtet og efterfølgende tiltalt på baggrund af telesignaler og videoovervågning. Han har ikke ville udtale sig i grundlovsforhør.

I alt er der afsat fem retsdage til sagen. Blandt andet er offerets bror, en retsmediciner og flere politifolk indkaldt som vidner.

Der falder dom i sagen 3. august.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind