Rocker fundet dræbt og parteret: Her er dommen

Flere af de fremmødte pårørende til den dræbte rocker brød ud i stille jubel, da dommen blev afsagt

Følg Krimi

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Den 34-årige Darko Petric idømmes 16 års fængsel for drabet på satudarahrockeren Kevin Joel Andersen.

Det er netop kommet frem i Retten i Glostrup.

- Straffen er fra et enstemmigt panel, lød det fra retsformand Anne Ersbøll om dommen.

- Vi har lagt vægt på forholdenes karakter og grovhed og den udviste kynisme og hensynsløshed. Vi er enige i, at der ikke er nogle formildende omstændigheder, fortsatte retsformanden.

Udover drab er Darko Petric fundet skyldig i at have tvunget en 21-årig mand til at partere liget af Kevin Joel Andersen, samt for efterfølgende at holde den 21-årige fanget på et badeværelse i seks døgn.

Under domsafsigelse udbrød flere af tilhørerne i salen i lettelse 'YES' og 'Perfekt'.

Foruden 16 års fængsel skal Darko Petric betale 60.000 kr i erstatning til den 21-årige mand for de seks døgn i fangeskab.

Darko Petric modtog dommen med ro og udbad sig gennem sin forsvarsadvokat betænkningstid i forhold til at anke.

Dermed blev dommen, som anklagemyndigheden ønskede i den makabre sag fra Ballerup.

Forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen argumenterede ellers for 11 års fængsel til sin klient, fordi han mente, at der var en række formildende omstændigheder i sagen.

Blandt andet at der før drabet på Kevin Joel Andersen udspillede sig en tilspidset situation, og at denne situation fandt sted i Darko Petrics eget hjem.

Darko Petric har tidligere forklaret, at han handlede i selvforsvar, da han slog den 25-årige rocker ihjel 29. august sidste år.

Forinden var de to kommet op og skændes i Darko Petrics daværende hjem i Hedeparken i Ballerup, angiveligt fordi Darko Petric skyldte Kevin Joel Andersen penge.

Forklaringen om selvforsvar tilsidesatte retten dog tidligere i dag totalt, da de kendte Darko Petric skyldig i drab.

Liget af Kevin Joel Andersen blev fundet parteret og fordelt i to kufferter og IKEA-poser i et grønt område mellem Albertslund og Ballerup 6. september sidste år.

Specialanklager Morten Frederiksen kaldte under sin strafprocedure i retten sagen for 'en gyserfilm af værste skuffe'.

- Det frygtelige foregik ikke bare under drabet, men også de dage, hvor Kevin Joel Andersens kammerat blev holdt indespærret i lejlighedens lille badeværelse og kuet og truet.

- Det er fuldstændig umuligt for os at forestille os, hvordan det må have været at sidde indespærret på den måde. Hvilke varige skader det har givet den unge mand, sagde Morten Frederiksen, som en del af begrundelsen for den ønskede høje straf mod Darko Petric.

Rockerkammerater ville høre dom
Flere klubkammerater til Kevin Joel Andersen var torsdag formiddag mødt op foran Retten i Glostrup for at overvære domsafsigelsen mod Darko Petric.

Sagen har siden begyndelsen været under massiv politibevogtning, og de næsten 50 fremmødte blev da også afvist ved døren af sikkerhedsmæssige hensyn.

Det resulterede tilsyneladende i småurolige scener foran retten, som Ekstra Bladets udsendte kun kunne fornemme fra retslokalet på 2. sal i bygningen.

Gardinerne i retssalen blev således trukket nøjsomt for, mens specialanklager Morten Frederiksens procedure måtte afbrydes en enkelt gang, så en kampklædt betjent kunne rapportere fra vinduet og ned til sine kolleger, der forsøgte at gene rockerne væk fra området.

Også gø'en og hylen fra politiets hunde uden for kunne høres helt ind i lokalet. Det lykkedes dog politiet at få styr på situationen, så sagen kunne fortsætte til dom.

Læs mere om sagen her:

Afviser nødværge: Skyldig i drab og partering af rocker

Anklager om rockerdrab: En gyserfilm af værste skuffe

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind