Rocker i afpresningssag: Jeg krævede penge af pølsemand

Gæld på 15.000 kr voksede anseeligt - tiltalt rocker ville ikke forklare, hvordan gæld kunne vokse eksplosivt

En Bandidos-veteran er blandt tre tiltalte i en sag om afpresning af en pølsemand. I følge anklageskriftet brugte han sin tilknytning til klubben for at understrege trusler.
Foto: Johnny Frederiksen
En Bandidos-veteran er blandt tre tiltalte i en sag om afpresning af en pølsemand. I følge anklageskriftet brugte han sin tilknytning til klubben for at understrege trusler. Foto: Johnny Frederiksen

En lettere grumset sag om afpresning af en københavnsk pølsemand er begyndt i dag ved Københavns Byret - på anklagebænken er en midalrende kvinde dømt  for hash, en veteran fra Rockerklubben Bandidos samt en kammerat til rockeren.

Alle tre har vidnet i dag, hvor rockeren forklarede, hvordan han to gange i september i fjor var forbi pølsemanden, for her at få ham til at betale et større beløb.

Offeret i sagen - pølsemanden - er kæreste med en thailandsk kvinde, der skylder skylder rockerens bekendte - den hashdømte kvinde - 15.000 kr.

Så langt er alle parter enige. Både den hashdømte kvinde, pølsemanden og pølsemandens thailandske kæreste.

Pengene blev lånt ud for et par år siden, hvor begge kvinder dengang sad i Vestre Fængsel i København. Og siden er gælden ikke blevet indfriet. Det forklarede begge kvinder ved dagens retsmøde - omend den thailandske kvinde bedyrede, hvordan hun på et eller andet tidspunkt ville få gælden afviklet.

Langt større beløb
I følge anklageskriftet var beløbet, rockeren skal have forsøgt at inddrive langt højere, nemlig 92.000 kr.

Læs om sagens konkrete tiltalepunkter her:
Rocker og kvindelig pusher tiltalt for afpresning: Påstået gæld voksede enormt

Kvinden, der havde udlånt pengene, var ganske ærgerlig over, at hun ikke havde fået dem tilbage.

Og ved dagens retsmøde forklarede hun, hvordan hun havde kendt rockeren siden 17-18 års alderen. De sidste mange år havde hun dog kun set ham sporadisk. Men ved en lejlighed, hvor de spiste sammen i de Gamle Haver på Frederiksberg, havde hun fortalt ham om gælden.

Men, hun forklarede, at hun ikke bad ham tage sig af sagen:

Hun kendte ikke til, at rockeren var taget ind til pølsevognen for her at kradse pengene ind. De havde heller ikke aftalt, at rockeren skulle blande sig i sagen.

Sådan havde hun forklaret ved grundlovsforhøret, hvor hun i november blev fremstillet i forbindelse med sagen. Og den forklaring stod hun ved ved dagens retsmøde.

Under mødet med rockeren havde hun udelukkende nævnt, hvordan hun var ked af det og var frustreret over, at hun var blevet snydt.

Hun fortalte yderligere, at der ikke var noget udestående med pølsemanden - det var mellem hende og den thailandske kvinde.

- Jeg hører først om, at han er taget ind til pølsevognen, da han ringer mig op, forklarede kvinden ved dagens retsmøde.

Kom tilfældigt forbi
Rockerens forklaring flugtede med kvindens - her erkendte han, hvordan han to gange på egen hånd - 8. og 12. september - havde opsøgt pølsemanden i hans vogn, der står et sted i København,  for at kræve pengene ind.

Her var der dog ikke kun tale om 15.000 kr. Eller 92.000 kr, som det er beskrevet i anklageskriftet.

- Jeg krævede 65.000 kr af ham, forklarede rockeren ved dagens retsmøde.

Både rockeren, kvinden og den medtiltalte mandlige håndlanger blev anholdt og sigtet begyndelsen af november.

- Men det er rigtigt, at jeg ved grundlovsforhøret sagde, at det drejede sig om 92.000 kr. Men jeg gjorde det kun fordi anklageren dengang sagde, at jeg ikke ville blive løsladt før jul, hvis ikke jeg sagde det, forklarede rockeren i dag.

Hvordan han var nået frem til det beløb, ville han ikke uddybe.

Til gengæld forklarede han, hvordan det var rent tilfældigt, at han de to pågældende dage var kommet forbi pølsevognen. Og her havde pludselige indskydelser fået ham til at gå hen og kræve penge, forklarede han.

- Hvorfor blander du dig, spurgte anklager, Rikke Eskov

- Det var en vennetjeneste, svarede rockeren.

Pølsemand fik blåt øje
Rockeren bekræftede også, at han ikke havde været alene - begge gange havde han været i selskab med en anden mand. Han benægtede, at følgesvenden skulle have den samme ved de to lejligheder.

Men, forklarede han, første gang havde følgesvenden stukket pølsemanden en knytnæve i ansigtet så han fik et blåt øje.

pølsemandens udlægning var dog langt mere dramatisk.

Han forklarede, hvordan han var blevet opsøgt og slået og truet. Her var blevet afkrævet 92.000 kr.

Han forklarede, hvordan rockeren havde understreget truslerne ved at fremvise Bandidos-tatoveringer på armen.

- De sagde 'du skylder, du skal bare betale. Du skal bare sørge for at have penge. Jeg kommer igen om tre dage Det her var bare en smagsprøve', forklarede pølsemanden.

Tre dage senere kom de tilbage. Det var de samme to, der kom igen, forklarede han ved dagens retsmøde.

Denne gang havde faktisk været indstillet på at betale kærestens gæld på 15.000 kr. Han ville dog ikke betale det ublu beløb, som rockeren krævede.

Atter kom der trusler om vold og afbrænding af pølsevognen.

Denne gang sneg han sig dog til i smug at filme de to pengeopkrævere. Og billederne blev fremlagt som dokumentation ved dagens retsmøde:

- Han var truende. Han tog to pølser og begyndte atspise af dem og så spyttede han dem ud over resten af pølserne, forklarede pølsemanden.

- Han ringede til (den tiltalte kvinde, red) og satte telefonen på medhør. Hun sagde 'at han bare betale. Ellers gør I som aftalt', forklarede han yderligere.

Også hans kæreste nåede at vidne ved dagens retsmøde. Og her bekræftede hun, at hun skyldte den anden kvinde 15.000 kr, som hun ville betale tilbage på et eller andet tidspunkt, når hun havde pengene.

Der ventes dom i sagen på mandag.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær