Annonce:
Annonce:

Rocker-konflikt og skyderier i Næstved: Teenagere fremstilles i grundlovsforhør

To unge mænd med forbindelse til Bandidos sigtes for drabsforsøg efter uger med skyderier i Næstved

(Video: Per Rasmussen)
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Oven på en blodig oktober med flere skudepisoder i Sydsjælland bliver to mænd med tilknytning til rockergruppen Bandidos nu fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Næstved.

Det sker efter at Sydsjælland og Lollands-Falsters politi i går eftermiddag foretog anholdelser af de de to unge mænd, som er henholdsvis 17 og 18 år. Ifølge politiet har de to purunge mænd tilknytning til Bandidos.

Skød mod børneværelse
Duoen har i følge politiets efterforskning forbindelse til den seneste tids skyderier i Næstved, hvor den samme villavej i byen blandt andet har dannet ramme om ikke mindre end tre skyderier på kort tid.

Samme hus beskudt to gange

Annonce:

De to teenagere sigtes for drabsforsøg i tre tilfælde. Ifølge sigtelsen drejer det sig om en skudepisode 23. september foran Rema 100 i Næstved. Her blev en 30-årig mand med forbindelser til Satudarah ramt af skud. Ifølge sigtelsen mod de to unge mænd blev der affyret ikke under ti skud under drabsforsøget.

Stort overblik: Kugleregn i blodig oktober Nyt skyderi: Kugler fløj gennem børneværelse

Derudover er duoen sigtet for to forskellige skud-episoder på Kildemarksvej i Næstved. Først ved 6. oktober at have affyret ikke under seks skud mod et hus på vejen. Her gik kuglerne igennem vinduerne til stuen og første sal, hvor der begge steder befandt sig personer. Ingen blev dog ramt.

Massivt politiopbud
Andet tilfælde var natten til torsdag, hvor gerningsmænd lidt før klokken tre om natten affyrede flere skud mod endnu et hus på vejen. Ifølge sigtelsen i mod de to teenagere ramte to skud gennem ruden til et børneværelse, hvor et ni-årigt barn lå og sov.

Projektilerne blev dog stoppet af et kraftigt gardin. På grund af de anholdtes lave alder, herunder særligt den 17-årige, er en repræsentant fra Næstved Kommune til stede under grundlovsforhøret.

Annonce:


Politiet er i forbindelse med grundlovsforhøret også massivt tilstede foran retten. Her vogter seks betjente indgangen til bygningen, og flere enheder er placeret i området.

Flere rockere anholdt for drabsforsøg: Politiet har en klar besked til dem

Rockerkonflikt
Ifølge politiet er den seneste tids skyderier i byen et resultat af konflikten mellem Bandidos og rockergrupperingen Satudarah. Særligt Kildemarksvej i Næstved er med tre skud-episoder inden for kort tid ufrivilligt blevet frontlinjen i rocker-konflikten.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi meldte i går ud, at anholdelserne af de to purunge rocker-figurer skal ses som et signal til borgerne i Næstved, og de kriminelle skytter.

- Jeg ved, hvor utryghedsskabende skyderier er for borgerne i Næstved, og derfor er jeg glad for, at vi i dag har kunnet foretage de første anholdelser i sagen. Det sender et klart signal til de involverede kriminelle om, at vores store efterforskningsmæssige indsats giver resultater, lød det fra politiinspektør Kim Kliver.

Stort overblik: Kugleregn i blodig oktober

Grundlovsforhøret mod de to mænd startede klokken 12 og forventes afsluttet inden for et par timer.

Ekstra Bladet følger sagen..

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: