Rocker-lærlinge tiltalt for tre vilde skyderier: Ni-årig pige nær ramt

To teenagere tiltalt for drabsforsøg under konflikten mellem Bandidos og Satudarah

Video fra skyderiet 13. oktober 2016. Video: Per Rasmussen
Følg Krimi

To rocker-lærlinge fra Bandidos på 17 og 18 år stod ifølge politiet bag tre skyderier på kun tre uger i Næstved.

En 30-årig mand med relationer til fjenden Satudarah blev ramt af fire skud og overlevede, mens en ni-årig pige lå og sov på sit værelse i familiens hjem på Kildemarksvej, da to skud bragede ind gennem vinduet.

Pigen slap uskadt, og det samme gjorde fem personer, da der ni dage tidligere var blevet skudt på Kildemarksvej, hvor seks skud med et kaliber 357 blev affyret mod huset.

De to unge Bandidos er nu begge fyldt 18 år, og de stilles senere på måneden for retten i Næstved, hvor de er tiltalt for drabsforsøg, fareforvoldelse og våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder. De nægter sig skyldige.

Stort overblik: Kugleregn i blodig oktober

Politiet mener, at skyderierne skete som led i en konflikt mellem Bandidos og den ret nye rockerklub Satudarah i efteråret 2016.

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi har kun rejst tiltale for drabsforsøg i det ene skyderi, hvor en 30-årig blev ramt af fire skud.

Tiltalt efter 'bande-paragraffen'
Ved de to andre skyderier er der alene rejst tiltale om hensynsløst at have forvoldt fare for andres liv efter straffelovens § 252, som har en strafferamme på otte år.

- Hvis vi skal rejse tiltale for drabsforsøg, så skal vi kunne bevise, at de havde forsæt til at slå nogen ihjel. Ved to af skyderierne er der skudt mod en ejendom,hvor flere personer opholdt sig, blandt andet et ni-årigt barn, men vi kan ikke bevise, at hensigten var at slå nogen ihjel, siger specialanklager Skipper Falsled til Ekstra Bladet.

Men de to tatoverede teenage-rockere er også tiltalt efter 'bande-paragraffen' 81a, der kan fordoble straffen, når en forbrydelse sker som led i en bandekonflikt.

artiklen fortsætter under billedet

To skud gik gennem vinduet til børneværelset, hvor en ni-årig pige lå og sov. Foto: Per Rasmussen
To skud gik gennem vinduet til børneværelset, hvor en ni-årig pige lå og sov. Foto: Per Rasmussen

Derfor vil en del af beviserne under retssagen handle om, at Bandidos og Satudarah var i konflikt, og at det var derfor, at de to unge Bandidos-rockere tre gange, ifølge tiltalen, åbnede ild mod formodede Satudarah-folk. Rockerne kørte på en knallert ved de tre skud-episoder, mener politiet.

Ramt af fire skud
Det første skyderi skete den 23. september sidste år kl. 00.32 på en parkeringsplads ved Rema 100 på Parkvej ud for 140 i Næstved.

Her affyrede de to unge rockere, ifølge tiltalen, mindst 10 skud med to våben af kaliber 22 og 6,35 mm. En 30-årig blev ramt af fire skud.

Den 4. oktober kl. 02.50 affyrede de mindst seks skud med et kaliber 357 mod en beboelsesejendom på Kildemarksvej, hvor der opholdt sig fem personer.

Allerede dagen før var de to i besiddelse af to andre skydevåben, det ene en Browning pistol kaliber 6.35 mm., lyder tiltalen. De hentede skydevåbnene i en skraldespand på en p-plads ved Næstved Storcenter.

Efter skyderiet den 4. oktober indførte politiet visitationszone i Næstved efter en række episoder mellem Bandidos og Satudarah.

Se listen: Derfor indførte politiet visitationszone i rockerkonflikt

Den 13. oktober kl. 02.33 blev der igen skudt på Kildemarksvej. Der blev affyret to skud med et kaliber 22 våben og skuddene gik gennem vinduet, hvor den ni-årige pige sov. Tre andre opholdt sig også i huset.

De to unge rockere blev anholdt allerede dagen efter skyderiet. Politiet mener, at de havde planlagt en flugt og var på vej ud af Danmark.

Retten i Næstved har afsat seks dage til retssagen, hvor dommen ventes den 7. juli.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.