Rocker og kvindelig pusher tiltalt for afpresning: Påstået gæld voksede enormt

15.000 kr blev til 92.000 kr - anklageskrift i sag om vold og trusler rettet mod københavnsk pølsemand

Et medlem af Bandidos er tiltalt i sagen, og af anklageskriftet fremgår det, at han brugte sin tilknytning til klubben som led i truslerne.
Arkivfoto: Johnny Frederiksen
Et medlem af Bandidos er tiltalt i sagen, og af anklageskriftet fremgår det, at han brugte sin tilknytning til klubben som led i truslerne. Arkivfoto: Johnny Frederiksen

En bemærkelsesværdig konstellation bestående af en midaldrende Bandidos-rocker, en 30-årig håndlanger samt en midaldrende kvinde dømt som hashpusher er nu tiltalt i en sag, hvor en pølsemand - i følge politiets vurdering - er udsat for vold og forsøg på afpresning.

I følge anklageskriftet skete det over to omgange - dels 8. september og dels 12. september i fjor.

Begge gange blev offeret passet op, mens han stod i sin pølsevogn et sted i København.

Der er nedlagt navneforbud, og derfor kan de tiltaltes identitet ikke beskrives nærmere. Alle nægte sig skyldige.

I følge anklageskriftet opsøgte de to mænd pølsemanden på vegne af den midaldrende kvinde, der mente at have 15.000 kr til gode hos en kvindelig bekendt til pølsemanden.

Brutal rocker mistænkt: Ville afpresse pølsemand

Gælden på 15.000 kr var vokset til ikke mindre en 92.000 kr. Det fremgår ikke af anklageskriftet, hvordan man eventuelt har regnet sig frem til det ublu beløb.

Men det beskrives, hvordan rockeren og håndlangeren opsøgte pølsemanden første gang ved 19.30 tiden 8. september sidste år.

Truede med Bandidos
Her blev pølsemanden oplyst om, at han angiveligt skyldte 92.000 kr. Og i den forbindelse fik pølsemanden en albue hamret i ansigtet, så han fik sig et blåt øje. Ifølge anklageskriftet var det den 30-årige, der gjorde det.

Samtidig fik pølsemanden følgende besked:

- Du skal bare betale.

Ved samme lejlighed fremviste rockeren sine tatoveringer, der tilkendegav, at han var Bandidos-medlem.

Næste episode udspandt sig fire dage senere - 12. september - omkring kl 17.45.

I anklageskriftet beskrives det, hvordan de tiltalte mænd atter dukkede op ved pølsevognen på vegne af den midaldrende kvinde.

Her blev pølsemanden igen spurgt, om han havde de 92.000 kr. Rockeren sagde til pølsemanden, at han skulle åbne bagdøren, så han komme ind og 'smadre ham.'

Her ringede rockeren til den midaldrende kvinde og satte telefonen på medhør. Her sagde kvinden, at pølsemanden 'bare skulle betale, eller gør I som aftalt'.

Det beskrives i anklageskriftet, at rockeren derefter føjede yderligere trusler til svadaen, der gik ud på, at han ville sende nogen med et boldtræ, og 'I kommer til at bløde,' og 'det med øjet var bare en lille forsmag'.

Sagen kommer for retten senere i denne måned.