Rockere raser over nyt lovforslag: Vil ikke i bås med islamist-krigere

Lovforslag rettet mod såkaldte fremmedkrigere kan bruges bredt mod andre, der er i myndighedernes søgelys

Et nyt lovforslag rettet mod fremtidige såkaldte fremmedkrigere vil kunne ramme bredere end, det hidtil har været fremme.

Det var Infomation, der 28. januar bragte historien om, at også rockere og bandemedlemmer vil kunne få frataget passet.

'Et omstridt lovforslag, der vil gøre det muligt at fratage danske statsborgere passet, alene på mistanken om, at de eksempelvis vil rejse ud for at deltage i udenlandske konflikter, vil kunne ramme langt bredere end hidtil kendt.

Mens regeringen i den offentlige debat har begrundet forslaget med ønsket om at stoppe tilslutningen af fremmedkrigere til grupperinger som Islamisk Stat og al-Qaeda, viser det sig nu, at også danske rockere risikerer at miste deres pas. Det fremgår af et svar fra justitsminister Mette Frederiksen (S) til Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

Selv om baggrunden for lovforslaget er den aktuelle konflikt i Syrien og Irak, skal forslaget ses i en bredere sammenhæng lyder det i svaret, hvorefter mistanke om, at en person vil tage 'ophold hos en udenlandsk gruppe inden for rocker- eller bandemiljøet, der begår omfattende, grænseoverskridende kriminalitet' nævnes som eksempel på, hvad der vil kunne begrunde fratagelse af passet.

Det skyldes, at sådanne ophold ifølge Justitsministeriet 'vil kunne indebære eller forøge risikoen for, at de pågældende vil begå alvorlige strafbare forhold, herunder eksempelvis drab, frihedsberøvelse eller ildspåsættelse, i Danmark'.

sådan skriver Information.

Hells Angels farer til tasterne
Det har nu fået Hells Angels til svare igen i en pressemeddelelse offentliggjort på deres hjemmeside. Her skriver de blandt andet:

'Det er en kendsgerning at ingen fra vores miljø har forsøgt at udøve terror - begå overlagte forbrydelser imod sagesløse mennesker med henblik på at skræmme hele befolkningen til at ændre landets politik. Det er også en kendsgerning, at ingen fra vores miljø har kæmpet (udover militær tjeneste) i udlandet, eller har opholdt sig i udenlandske træningslejre med henblik på at begå terror. Det har aldrig tidligere været muligt (nødvendigt) at kæde ”rockerkriminalitet” sammen med politisk og religiøs umotiveret vold. Er det virkelig nødvendigt at sidestille ”rockere” med terrorsympatisører?'

Synes du at det er i orden, at justitsminister Mette Frederiksen vil fratage rockere og bandemedlemmer deres pas på baggrund af en lov, der egentlig er søsat for at bekæmpe støtte til terror? Diskuter nedenunder.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter